Investiţiile cumulate din această perioadă au fost de 99 mil. euro, cu 92 mil. euro numai din tranzacţia concretizată de NEPI la care se adaugă un hotel şi un proiect industrial achiziţionate de GED de la Group Millenium 2000 contra 7 mil. euro, potrivit ultimului raport de piaţă al DTZ Echinox.
Anul trecut, volumul total al investițiilor a atins 348 mil. euro, în creștere cu 15% față de anul precedent. Pe parcursul anului trecut, segmentul proiectelor mixte a avut cea mai mare pondere în fondurile investite, 52%. Sectorul de retail, care a fost principală țintă a investițiilor imobiliare în intervalul 2006-2010, a atras în 2011 numai un sfert din investiții, scăzând de la 57%, respectiv 172 mil. euro în 2010. Tranzacțiile pe segmentul rezidențial au reprezentat 16% din volumul investițiilor, în timp ce hotelurile și birourile s-au ridicat la numai 3%.
Cine mai investeşte la noi
Ponderea celor mai mari investitori prezenți pe piață în 2011 este semnificativ înclinată către Austria (67%), urmată de Marea Britanie, cu 12% din volumul investițiilor, România, cu 9% și Africa de Sud, cu 3%, diferența fiind reprezentată de investitori din țările europene
În ceea ce priveşte randamentele investiţionale (yield-urile) ale clădirilor de birouri acestea se situează în jurul a 8%, centrele de retail au yield-uri de 8,5%, în timp ce pentru centre logistice, ramdamentele sunt în jur de 10,5%.
„Anticipăm o creștere moderată a volumului tranzacțiilor pentru 2012, Într-un scenariu optimist, acestea ar putea atinge 400-450 mil €. Estimarea noastră se bazează pe prezumția că băncile vor scoate pe piață garanțiile imobiliare ale creditelor neperformante, în efortul de a se recapitaliza. Volumul creditelor neperformante a continuat să crească în 2011“, spun specialiştii DTZ Echinox.
Recordul NEPI nu a reuşit să oprească scăderea cu 50% a volumului tranzacţiilor imobiliare din T1
15 mai 2012, 13:01
Ultima modificare în 15 mai 2012, 16:01
Nici tranzacţia record a sud-africanilor de la New Europe Property Investments (NEPI), care a încheiat cel mai mare „deal“ din afara Bucureştiului prin achiziţia proiectului de birouri City Business Center din Timişoara, nu a reuşit să ridice volumul investiţiilor imobiliare aferente primului trimestru din an, care a înregistrat o scădere de 50% faţă de intervalul corespunzător al anului anterior.
Etichete: dtz echinox,
nepi,
tranzactie imobiliara,
volum investitii imobiliare
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- Românii care muncesc în Germania, cu 20% mai mulți
- RĂUL SUPREM: Dolarii din tiparnița de bani se răspândesc în toată lumea
- De ce este Dacia Lodgy o maşina mai bună decât un TVR Cerbera Three
- Reducerea TVA la pâine, posibilă din trimestrul trei
- AVERTISMENT Taxele de drum nu trebuie să fie discriminatorii pentru șoferii din străinătate!
- AFI Europe a închiriat primul spaţiu din AFI Business Park şi mai are în negocieri 10.000 mp
- STUDIU: Multe proiecte rezidenţiale au rămas în fază de proiect şi s-au dovedit a nu fi economic fezabile
- Fitch: Criza din zona euro afectează băncile din Europa Centrală şi de Est
- Grecia va rămâne fără bani în iunie, avertizează vicepremierul grec. Partidul Syriza: Apelăm la ruşi şi la chinezi
- Ultima zi pentru depunerea declaraţiei de obţinere a cotei de lapte. Se aplică penalităţi pentru fiecare zi de întârziere