Recordul neștiut stabilit de Guvernul Dăncilă. Cele 114 acte care au bulversat România

Record absolut stabilit de Guvernul Dăncilă și ținut, practic, la secret. Numărul de Ordonante de Urgență care au schimbat radical mersul economiei și al justiției este unul uriaș.

Record incredibil stabilit de Guvernul Dăncilă. Anul trecut a emis nu mai puțin de 114 Ordonanțe de Urgență, reuțind astfel să bulvereze mediul de afaceri. O spune chiar confederația Concordia, care adună o bună parte a reprezentanților mediului de afaceri din țară.

“ Numai anul trecut Guvernul a emis 114 astfel de documente, ce au culminat cu controversata de-acum Ordonanță de Urgență 114/2018. Aceasta a introdus, chiar în ultimele zile ale anului, de Sărbători, măsuri ce urmau să fie aplicate doar la câteva zile distanță, destabilizând sectoare extrem de importante, de care depinde securitatea economică a țării: energia, telecomunicațiile, sectorul financiar-bancar etc. Nicio organizație patronală sau de reprezentare a mediului de afaceri, nicio asociație profesională sau organizație sindicală sau a societății civile nu a fost consultată înainte ca această ordonanță să fie adoptată.”, transmite sursa citată.

Citește și Breaking. Bucurie imensă pentru milioane de șoferi. Anunțul oficial: prețuri mult mai mici

Cireașa de pe tort a fost OUG 114 care schimbă nu mai puțin de 40 de acte normativ cu aplicabilitate în cele mai importante zone ale economiei: bănci, energie, telekom.

“S-a dovedit că multe dintre aspectele reglementate prin OUG nu erau urgente, din moment ce, după trei luni de la emitere, aceasta a fost modificată, în anumite aspecte substanțial. În tot acest timp au ieșit la suprafață lacunele grave ale unui proiect de lege elaborat fără o înțelegere deplină a fenomenelor economice și fără ca acesta să conțină o perspectivă obiectivă a mediului de afaceri sau analize de impact reale. Această practică a ordonanțelor de urgență ale Guvernului a continuat și în primul trimestru al anului 2019, alte asemenea acte normative fiind adoptate și transmise către Consiliul Economic și Social pentru avizare de cele mai multe ori ca parte a unui proces de consultare de o zi sau două, deci fără posibilitatea reală ca partenerii sociali să le poată determina implicațiile”, mai susține Confederația Concordia.

Citește și Kovesi, președinte! Dezvăluiri șocante. Ce i-ar fi propus Florian Coldea

 

Confederația Patronală Concordia (CPC), înființată în 2007, este o confederație patronală reprezentativă pentru mediul de afaceri, reunind cele mai puternice federații sectoriale din economia românească și cuprinzând 7 din primele 10 companii după numărul de angajați și cifra de afaceri. CPC își asumă misiunea reprezentării echidistante a intereselor membrilor săi, companii cu capital românesc și străin, având o perspectivă diversă și relevantă asupra realităților economice și sociale.