Recrutare MApN. 6.300 de aplicanți pentru posturile de soldați
Recrutare MApN. Circa 6.300 de persoane și-au depus candidaturile pentru a se alătura forțelor armate. S-a întâmplat în cadrul campaniei de recrutare organizată de Ministerul Apărării Naționale în luna februarie. Mai mult, aceasta a fost prelungită cu o săptămână. Informațiile au fost furnizate chiar de către MApN.
În intervalul cuprins între 14 februarie și 1 martie, aproximativ 5.000 de persoane s-au înregistrat, conform informațiilor furnizate de MApN. Această cifră este aproape egală cu numărul de locuri disponibile pentru posturile de soldați și gradați profesioniști oferite de Armata, care se ridică la 5.093.
Pentru a accesa aceste posturi, MApN a detaliat pașii procesului de selecție. Candidații se înregistrează, sunt evaluați, urmează examinarea medicală și, în final, se trece la etapa de pregătire a dosarelor.
Recrutarea a fost extinsă cu încă o săptămână. În plus, în intervalul 1-8 martie, numărul persoanelor care și-au depus cererile a înregistrat o creștere semnificativă de peste 1.300, conform informațiilor furnizate de Armată, pentru Libertatea.
MApN a transmis următoarele condiții generale, în ceea ce privește procesul de recrutare:
1. Să nu fi fost condamnat pentru săvârșirea vreunei infracțiuni.
2. Fără afiliere la partide politice sau organizații politice.
3. Neapartenența la organizații interzise de legislația română sau organizații incompatibile cu profesia militară.
4. Absența afilierii la culte sau asociații religioase care contravin normelor de ordine publică sau morale.
5. Lipsa asocierii directe cu administrarea sau conducerea unor organizații comerciale
6. Cetățenie română și domiciliul în România de cel puțin șase luni.
Criterii specifice pentru cei care vor să devină soldați în Armata Română
1. Vârsta trebuie să fie cuprinsă între 18 și 45 de ani.
2. Este necesară absolvirea cel puțin a primilor doi ani de liceu.
3. Deținerea permisului de conducere auto categoriile B și C este obligatorie.
4. Se impune renunțarea la gradul anterior dobândit în cazul militarilor sau la gradul obținut în urma unor studii neterminate.
5. Pentru anumite specialități, este necesară absolvirea învățământului postliceal sau universitar.
6. Acordul pentru verificarea și autorizarea accesului la informații clasificate conform legii trebuie să fie exprimat.
„Cetățenii români pot urma cariera militară în calitate de ofițer, maistru militar, subofițer sau soldat/gradat profesionist în activitate, în urma absolvirii unei instituții de învățământ superior sau postliceal militar, a unui curs de formare profesională ori program de instruire a soldaților/gradaților profesioniști.
Absolvenții de gimnaziu pot opta pentru a deveni elevi la colegiile naționale militare. După finalizarea studiilor, datorită cunoștințelor și deprinderilor dobândite, absolvenții colegiilor naționale militare vor fi admiși în instituțiile de învățământ superior militar (academii militare) sau vor continua pregătirea în învățământul postliceal militar de formare a maiștrilor militari”, potrivit MApN.
Persoanele interesate de această oportunitate, pot găsit mai multe informații, AICI.