mai puternice companii din domeniul agroindustrial la nivel mondial, ce detine in Romania trei mari fabrici de ulei: Unirea Iasi, Muntenia Bucuresti si Interoil Oradea, avea nevoie de „commodities director”. Pentru ocuparea acestei functii, Eugenia Zorila a fost „vanata” de cea mai importanta firma de recruting din Romania: Leadership Development Solutions. Performantele obtinute de ea la Biofarm, timp de trei ani cat a ocupat postul de director de aprovizionare (reducerea costurilor de productie, infiintarea unui antrepozit vamal care a insemnat optimizarea timpului de vamuire si imbunatatirea cash-flow-ului) i-au adus recunoasterea in lumea afacerilor. Eugenia Zorila este cotata ca fiind si un foarte bun negociator, calitate de care trebuie sa faca uz si in noul sau job. Practic, principala sa obligatie in cadrul companiei Bunge este negocierea cu marii angrosisti de cereale. „A fost o provocare pentru mine. Afacerile cu cereale in Romania sunt mai mult o lume a barbatilor. M-am intrebat de ce oare nu a fost preferat un barbat in locul meu. O data cu mine au candidat si barbati. Mi s-a raspuns ca am atins un nivel in business de unde nu se mai fac astfel de deosebiri. Nu stiu daca a fost un compliment. In urma interviurilor mi s-a spus ca tratez acest business ca un adevarat om de afaceri. Acest lucru m-a convins ca merita sa incerc”.Initial, in cariera Eugeniei Zorila au contat mai mult oportunitatile de a invata, si nu functia sau banii. A acceptat si pozitii nu foarte bine platite, dar care i-au dat posibilitatea de a-si imbogati cunostintele. Eugenia Zorila spune desprea ea ca este o persoana autoritara, care isi canalizeaza resursele personale si pe ale altora pentru a-si atinge obiectivele. Poate numara pe degete tintele pe care nu le-a atins in viata. si nu intentioneaza sa se opreasca aici.”Daca initial nu m-au interesat nici functia, nici banii, acum am ajuns la nivelul in care conteaza sa am o anumita pozitie, un anumit confort, deci sa fiu si foarte bine platita”, precizeaza Eugenia Zorila.

carte de vizita
· Nascuta in Tulcea, in 1964
· Casatorita de cinci ani cu Viktor Mertlik, cetatean luxemburghez de origine ceha, doctor inginer la Lahmeyer International cu sediul la Frankfurt
· Absolventa a Institutului Politehnic Bucuresti – Facultatea de Electroenergetica (promotia 1987) si a Academiei de Studii Economice – Sectia Relatii Economice Internationale (promotia 1996)
· Membra a National Association of Purchasing Managers din USA
· Averea familiei Mertlik depaseste un milion de euro