Firma privată din Sibiu a investit peste două milioane de lei în infrastructura şi dotarea cu aparatură a spitalului, iar primăria din localitate a contribuit cu încă două milioane şi jumătate lei, pentru plata utilităţilor. Primăria va contribui la buna funcţionare a unităţii medicale cu suma de 250.000 de lei lunar, suma care probabil va creşte în viitor. Spitalul care va deservi peste 20.000 de persoane, atât din oraşul Victoria, cât şi din localităţile apropiate, trebuia să fie redeschis încă din septembrie anul trecut.
În cadrul spitalului va mai funcţiona un punct de lucru UPU aflat în subordinea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov cu 19 posturi, pentru care se aşteaptă deblocarea acestora de la ministru.
"În prezent, funcţionează toate cabinetele din ambulatoriu, iar pe secţii doar internele cu 17 paturi pentru moment, urmând ca după finalizarea dotărilor conducerea spitalului să solicite aprobare de la Ministerul Sănătăţii pentru toate spaţiile care vor avea în final 70 de paturi", a declarat pentru Agerpres directorul Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, Alexandru Bălescu.
Ce alte spitale se redeschid
Dupa ce in luna aprilie, Ministerul Sanatatii a decis desfiintarea unitatilor de la Codlea, Victoria si Sacele, acum spitalele isi reiau activitatea. Spitalele Codlea şi Săcele au contestat în instanţă hotărârea ministeruluid e ale transforma în cămine de bătrâni. Ambele au obţinut hotărâri favorabile în instanţă. În timp ce spitalul Codlea a fost redeschis pe 1 octombrie, la spitalul din Săcele se aşteaptă ca Ministerul Sănătăţii să deblocheze posturile.
Acum câteva săptămâni, ministrul sănătăţii, Vasile Cepoi, spunea că a cerut informări de la toate direcţiile judeţene de sănătatea publică, pentru a verifica dacă nu cumva măsura închiderii spitalelor a fost abuzivă în unele cazuri. Mai sunt vizate pentru redeschidere spitalele din Buftea, Băneasa, Bumbeşti-Jiu,  Ocna Mureş şi Dărăbani.
Citeşte şi: Înapoi în viitor: un an de la desfiinţarea spitalelor