Medicii considerați „supereroi” în costume albe la începutul pandemiei au ajuns acum să fie numiți „criminali” și sunt contestați brutal în stradă. Aceștia au ajuns la capătul puterilor după un an de luptă cu pandemia și cer oamenilor un pic de liniște, transmite TVR.
Obosiți până dincolo de epuizare ei spun că își fac în continuare datoria, salvează vieți și chiar încearcă să îi înțeleagă și pe cei care îi arată cu degetul în stradă.
„Simt că-i greu, de multe ori simt că nu mai pot, și apoi merg înainte și mai pot un pic. Consider că e efectiv o reacție a lor, pentru că nu mai pot. Eu cred că nimeni nu face rău intenționat”, spune un cadru medical.
Medicii spitalului „Sf. Spiridon” din Iași au fost huiduiți și la fel s-a întâmplat și la Oradea.
„Zilnic, de mai bine de un an, ne străduim să salvăm pe toți cei care intră în această boală teribilă, COVID, și ajungem să fim și înjurați”, spune Hadrian Borcea, șeful UPU SMURD Oradea.
„Este aberant ce se întâmplă”
Deși cei mai mulți dintre români îi numeau la începutul pandemiei „eroi” și le mulțumeau sincer pentru efortul lor, oamenii i-au dezbrăcat acum de haina de erou.
Cu toate acestea, obosiți până dincolo de epuizare, medicii, asistentele și infirmierele continuă să își respecte jurământul și luptă pentru fiecare viață. Ei vorbesc cu modestie despre șansa de a salva vieți, chiar dacă există oameni care nesocotesc efortul lor de un an de zile.
„Este frustrant, asta normal că este, și dureros, și trist, și frustrant, însă nu știu dacă avem ce face. Noi trebuie în continuare să ne facem treaba”, subliniază un medic.
„Redeveniserăm eroi, acum iar suntem criminali. Este aberant, este aberant ce se întâmplă, este o totală lipsă de respect la adresa noastră și cred că este și inconștiență, pentru că exact oamenii care țipă aceste lucruri probabil sunt cei care vor avea cea mai multă nevoie de noi”.
Sursă foto: Dreamstime