Modificarea normelor este determinată de completarea Ordonanţei de Guvern 58/1998 privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de turism în România, în sensul definirii de către legislaţia specifică a noţiunii de cazare.
Un nou articol introdus în OG 58/1998 precizează tipurile de cazare în structurile turistice: cazare fără mic dejun, cazare cu mic dejun (servicii de cazare şi asigurare a micului dejun, vândute sau oferite spre vânzare la un preţ total), cazarea cu demipensiune (servicii de cazare, de asigurare a micului dejun şi a prânzului sau a cinei, vândute sau oferite spre vânzare la un preţ total), cazare cu pensiune completă (servicii de cazare şi asigurare a micului dejun, prânzului şi a cinei, vândute sau oferite spre vânzare la un preţ total) şi cazarea cu 'all inclusive' (combinaţia prestabilită a serviciilor de cazare, de asigurare a micului dejun, a prânzului, a cinei, a gustărilor dintre mese şi a oricăror altor servicii de agrement turistic oferite cu mijloace proprii ale structurii de primire turistică, vândute sau oferite spre vânzare la un preţ total).
Proiectul de act normativ corelează, practic, normele de aplicare a Codului Fiscal cu ultimele modificări ale legislaţiei specifice în domeniul turismului.
'În vederea delimitării sferei de aplicare a cotei reduse se impune precizarea că aceasta se aplică pentru serviciile de cazare prestate de structurile de primire turistică cu funcţiune de cazare, astfel încât să reiasă că, în cazul altor structuri, cum ar fi căminele muncitoreşti, nu se aplică cota redusă', se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.
Cota de TVA de 9% se va aplica şi de către persoanele care refacturează servicii de cazare la preţul la care le-au fost prestate de către structurile de primire turistică. AGERPRES
Mai citiţi şi Reducerea TVA în turism anunță servicii mai ieftine și turiști mai mulți