Magazinul IKEA din zona comercială Băneasa a anunţat lansarea de reduceri pentru 800 dintre produsele sale, începând din 15 ianuarie. Promoţiile ajung până la 70% la unele produse şi sunt valabile în limita stocurilor disponibile.

„Lichidarea stocurilor celor 800 de produse, în urma vânzărilor de soldare, va face loc noilor produse din gama IKEA, ce vor fi introduse în magazin începând chiar din luna februarie”, au declarat oficialii companiei.

Produsele incluse în oferta IKEA sunt cele de mobilier, accesorii şi decoraţiuni din toate zonele casei.

Astfel, pentru un fotoliu rabatabil care până acum avea un preţ de 1.850 de lei, clienţii vor plăti la case doar 1.000 de lei. Corpurile de depozitare pentru CD-uri costă acum 99 de lei, comparativ cu preţul iniţial de 275 de lei. Şi în cazul accesoriilor reducerile sunt substanţiale. Astfel, pentru un prosop de baie preţul nou este de 9,9 lei, comparativ cu cel vechi care ajungea la 21,9 lei.

Magazinul IKEA din Băneasa, operat în franciză de firma Moaro Trading, a avut anul trecut vânzări de 349 milioane de lei, mai puţin cu 9% faţă de 2008. Pragul magazinului a fost trecut în perioada menţionată de 2,5 milioane de vizitatori care au cumpărat în jur de 10 milioane de produse.

Aproximativ 60% din produsele vândute de magazinului IKEA în 2009 au fost produse de mobilier, restul încasărilor fiind obţinute din comercializarea de accesorii şi decoraţiuni.

Marca IKEA a fost înregistrată în anul 1943 în Suedia de omul de afaceri Ingvar Kamprad, în prezent unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume. Operatorul francizei IKEA în România, firma Moaro Trading, este controlat indirect de omul de afaceri Gabriel Popoviciu.