Migdalele sunt un aliment care, în timp ce unora le ameliorează problemele cauzate de reflux acid, altora le poate exacerba simptomele, potrivit Healthdigest.

Migdalele au un conținut scăzut de acid

Migdalele sunt un aliment cu conținut scăzut de acid. Întrucât alimentele care sunt acide pot agrava simptomele de reflux gastric, consumul migdalelor poate fi util persoanelor care au această afecțiune. Totodată, migdalele sunt bogate în fibre, dând senzația de sațietate.

Migdalele sunt relativ bogate în grăsimi, iar alimentele grase pot declanșa refluxul gastroesofagian. Din acest motiv, unele persoane pot avea mai multe probleme dacă mănâncă migdale.

Bogate în antioxidanți, minerale și vitamine

Migdalele sunt fructe bogate în antioxidanți, grăsimi sănătoase, minerale și vitamine, iar gustul poate varia între dulce și amar. Descoperă ce beneficii are consumul de migdale.

Există două tipuri de migdale: dulci și amare. În timp ce migdalele dulci sunt comestibile și sunt folosite adesea în multe preparate asiatice, dar și ca desert sau garnitură, migdalele amare sunt utilizate pentru fabricarea uleiului sau pentru a adăuga un plus de aromă anumitor preparate culinare ori alimente.

Ajută la consolidarea sistemului imunitar

Migdalele sunt surse bogate în substanțe alcaline, iar asta ajută la consolidarea sistemului imunitar, precum și la creșterea capacității organismului de prevenire în fața anumitor boli. Sunt bogate în vitamina E, un antioxidant puternic care ajută la eliminarea radicalilor liber dăunători din corp și datorită fibrelor dietetice din compoziție, creează senzația de sațietate.

Ce provoacă refluxul gastroesofagian

Refluxul gastroesofagian se produce în momentul în care relaxarea sfincterului esofagian inferior are loc într-un alt moment decât ar fi normal (momentul înghițirii alimentelor) și atunci când rămâne deschis o perioadă mai mare de timp. Sfincterul ar trebui să stea deschis doar câteva secunde, în timp ce înghițim.

De asemenea, refluxul gastric poate fi cauzat de obezitate, sarcină, fumat sau de anumite alimente și băuturi. Cele mai comune alimente care provoacă refluxul acid sunt cele picante, citricele, roșiile, alimentele grase, prăjelile, usturoiul, menta și alcoolul.

Există tratament?

Tratamentul implică de obicei modificări ale stilului de viață, cum ar fi evitarea alimentelor acide și grase și a băuturilor, pierderea în greutate și renunțarea la fumat. De asemenea, pot fi prescrise medicamente pentru a reduce producția de acid din stomac. În cazuri extreme, este necesară intervenția chirurgicală.