Regele Charles preferă Biserica Ortodoxă. Este singura neatinsă de „odiosul corectitudinii politice”

Regele Charles (2)

SURSA FOTO: Facebook, Shendl Copitman

O scrisoare privată din 1998 dezvăluie faptul că Regele Charles, pe atunci Prinț de Wales, considera Biserica Ortodoxă drept singura confesiune creștină neatinsă de „odiosul corectitudinii politice”.

O scrisoare privată din 1998 dezvăluie faptul că Regele Charles, pe atunci Prinț de Wales, a considerat cândva Biserica Ortodoxă drept singura confesiune creștină neatinsă de „odiosul corectitudinii politice”.

Regele Charles și-a arătat mult timp admirația pentru Biserica Ortodoxă Greacă

Publicația Orthodox Times citează mai multe informații publicate de The Times. Acest sentiment, exprimat cu mulți ani înainte de a deveni rege și guvernator suprem al Bisericii Angliei, ar putea fi văzut ca o critică subtilă a bisericii pe care era destinat să o conducă în cele din urmă, potrivit publicației.

Conform The Times, scrisoarea, marcată „privată și confidențială”, a fost trimisă de la Castelul Balmoral lui Dudley Poplack, un designer de interior care a lucrat cu familia regală. După decesul lui Poplack în 2005, scrisoarea a fost ulterior vândută la licitație de Lay’s Auctioneers din Penzance, Cornwall, obținând peste 1.700 de lire sterline.

SURSA FOTO: Facebook

Monarhul a criticat elementul „odios” al „corectitudinii politice”

Monarhul din Marea Britanie și-a arătat mult timp admirația pentru Biserica Ortodoxă Greacă, credința în care a fost botezat tatăl său, Prințul Philip.

În scrisoarea către Poplack, prințul în vârstă de 49 de ani scria că, pe măsură ce îmbătrânea, se simțea din ce în ce mai atras de „marile tradiții atemporale ale Bisericii Ortodoxe”, pe care le considera necorupte de ceea ce el numea „odiosul corectitudinii politice”, după cum a relatat The Times.

La momentul comentariilor lui Charles, Biserica Angliei începuse să hirotonească femei preot

La momentul comentariilor lui Charles, Biserica Angliei începuse recent să hirotonească femei preot, primele hirotoniri având loc în 1994, deși Charles nu s-a opus niciodată public acestei schimbări.

În 1998, biserica nu permisese încă recăsătorirea persoanelor divorțate cu foști soți în viață, o schimbare care îi va permite în cele din urmă lui Charles să primească binecuvântarea Arhiepiscopului de Canterbury pentru căsătoria sa cu Camilla în 2005.

Palatul Buckingham a refuzat să comenteze corespondența privată

Articolul notează, de asemenea, că Charles ar fi căutat îndrumare spirituală de la un preot ortodox din Grecia, Arhimandritul Efraim, în urma unui diagnostic de cancer. Palatul Buckingham a refuzat să comenteze corespondența privată.