Camilla, regina consoartă a Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, dă asigurări că Regele Charles al III-lea se simte „extrem de bine”, chiar dacă a fost diagnosticat cu cancer recent.
Regele Charles se simte „extrem de bine”, chiar dacă are cancer
Regina Camilla a anunțat joi, 8 februarie 2024, că Regele Charles „se simte foarte bine”, chiar dacă a fost diagnosticat cu cancer. Își continuă tratamentul.
Regina Camilla a fost prezentă la reprezentația muzicală desfășurată la Catedrala din Salisbury, unde a zis că monarhul britanic este profund „sensibilizat” de mesajele primite din partea oamenilor.
Regele Charles al III-lea și-a început tratamentul pentru cancer în regim ambulatoriu la începutul acestei săptămâni.
S-a întors apoi, alături de regina consoarta, la reședința sa din Sandringham, Norfolk, după întâlnirea cu fiul său cel mic, Prințul Harry, venit special din SUA pentru el. Între timp, Ducele de Sussex s-a întors în California, la familia sa.
Prințul de Wales a revenit la îndatoririle regale pentru prima oară după intervenția chirurgicală abdominală a soției sale și după diagnosticul dat tatălui său.
Dat fiind că Regele Charles al III-lea a fost obligat să-și suspende aparițiile publice, rolul de reprezentare al monarhiei revine acum Prințului Moștenitor William și Reginei Consoarte Camilla.
La sosirea la o gală pentru Serviciul de Ambulanță Aeriană din Londra, miercuri seară, Prințul de Wales a salutat mulțimea adunată afară și a declarat: „Apreciem foarte mult mesajele calde ale tuturor, vă mulţumim.”
În timpul galei, a ținut un discurs în care le-a mulțumit tuturor pentru „mesajele călduroase” trimise tatălui său.
Regele Charles al III-lea continuă să își desfășoare activitatea de la domiciliul său, semnând acte de stat și menținând legătura cu prim-ministrul Marii Britanii, Rishi Sunak.
Regele Charles al III-lea are cancer, la fel ca bunicul său
Familia Regală a Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord are o istorie de probleme oncologice, având în vedere că Regele George al VI-lea a decedat la vârsta de 56 de ani din cauza unui cancer pulmonar.
Regele George al VI-lea, un fumător înrăit, a suferit o pneumonectomie totală a plămânului stâng în septembrie 1951, sub pretextul unor „anomalii structurale” ale plămânului stâng, deși, de fapt, era vorba despre un carcinom.
Medicii au ținut acest diagnostic ascuns atât publicului, cât și comunității medicale. Continuarea episoadelor de hemoptizie postoperatorie a sugerat o extindere a cancerului la plămânul drept. Cu toate că s-a recuperat treptat și fără complicații după operație, Regele George al VI-lea a murit brusc în somn la 6 februarie 1952.
Datorită istoricului familial în ceea ce privește boala vasculară periferică, s-a presupus inițial că cauza morții a fost o „tromboză coronariană”. Într-un raport ulterior, sunt examinate constatările cardiovasculare și oncologice asociate cu boala și decesul său.
Se ia în considerare o altă explicație pentru decesul său, și anume că ar fi putut muri din cauza complicațiilor unui carcinom originar în plămânul său stâng, care s-a extins la cel drept, aspect evidențiat de hemoptizie continuă. Acest lucru ar fi putut duce la moartea sa bruscă fie prin embolism pulmonar, fie prin hemoragie masivă intra-toracică, mai degrabă decât prin „tromboză coronariană”.