Potrivit informațiilor obținute de cancan.ro, Costi Alecu, alături de fosta lui iubită, Daniela Petrișor, și de Mădălin Ghinea, ar fi constituit o grupare care se specializase în organizarea de licitații false pe internet.

Mai exact, cei trei scoteau la vânzare obiecte de lux, la prețuri mari, pentru care licitau cetățeni din SUA, Marea Britanie și India. După ce aceștia virau banii, infractorii scoteau sumele și le investeau în moneda virtuală Bitcoin.

Povestea a început în 2019, atunci când FBI a început urmărirea lor, iar aceştia au încercat să păcălească doi agenţi sub acoperire. În ceea ce privește acuzațiile aduse, americanii susțin că Alecu transfera sume în Bitcoin încă din 2015, când 81 Bitcoin valorau 20.000 de dolari. Între timp, acesta ar fi strâns 800 de Bitcoin.

Totodată, informațiile din dosar mai precizează că adevărul a început să iasă la ivelaă atunci când un membru din grupare a aflat că va fi „turnat” autorităţilor. În acest context, el a decis să se preda singur. A făcut acest lucru încă de luna trecută. Se pare că mai sunt vizate cel puţin patru persoane din Alexandria , Bucureşti și Vâlcea.

Cum a ajuns Costi Alecu milionar în Bitcoin

Surse neoficiale mai arată că inclusiv regele criptomonedelor ar fi în stare să divulge numele persoanelor implicate doar pentru a câștiga o pedeapsă mai redusă, adică în loc de 12 ani, să stea în spatele gratiilor doar trei. Aceleași surse spun că fostul iubit al Andrei Trandaş ar fi fost şi el „turnat”.

Pe de altă parte, judecătorul de caz ar fi foarte aspru, iar pe lngă el, Costi Alecu ar trebui să îi convingă şi pe ceilaţi cinci membri din comisie că este „nevinovat”, lucru care nu va fi ușor în contextul în care unul dintre procurorii oficiali, Brown Duncan, a cerut acum doi ani o pedeapsă pe viață unor români, învinuiți pentru aceleași fapte.

Trebuie menționat faptul că nu este pentru prima oară când Costi Alecu ajunge în fața legii. Aceleași surse au declarat pentru cancan.ro că în urmă cu 12 ani, el era reținut pentru același fel de fraude, pe internet. Avea să scape, în cele din urmă, aproape nepătat.

În ceea ce privește averea strânsă prin înșelătorie, sursele susțin că el ar mai deține peste 100 de Bitcoin, adică aproximativ cinci milioane de dolari. ”El ar putea oricând să plătească acest prejudiciu, de trei milioane de dolari. Iar, după ce va plăti, va beneficia de o pedeapsă mică”, spun surse din anturajul acestuia.

Totodată, același surse au declarat pentru cancan.ro că în realitate nu Costi se ocupa cu licitațiile, ci partenerul său, Mădălin Ghinea.

”Are foarte mulți bani, el nu este implicat direct în licitații. Celălalt (Mădălin Ghinea, n.r.) se ocupa, era mâna lui dreaptă. Păi la cât profit avea din criptomonede, nu avea de ce să mai facă și licitații. El cred că are acum vreo 100 de Bitcoin”, a adăugat sursa citată.