Regele obligațiunilor, miliardarul Jeffrey Gundlach: Investiți în aur! Acum este cel mai bun moment

Sursă: Dreamstime

Este anul 2023 un moment bun pentru investiţii în aur? Iată ce spun experții. Miliardarul american Jeffrey Gundlach, cunoscut drept „Regele Obligațiunilor”, CEO al DoubleLine Capital, a făcut câteva aprecieri cu privire la investițiile în aur.

Acesta s-a declarat optimist după ce prețul aurului a depășit prețul de 1.800 de dolari uncia, considerând că acum este un moment foarte bun pentru a cumpăra și a deține metalul prețios.

Un moment destul de bun pentru a cumpăra aur și a deține aur

Aurul s-a descurcat bine anul trecut, dar, recent, a început să aibă performanțe și în termeni de dolari americani”, a declarat Gundlach în timpul emisiunii „Just Markets”.

Aurul este una dintre recomandările lui Gundlach privind activele pe care oamenii ar trebui să de dețină în 2023.

„Este un moment destul de bun pentru a cumpăra aur și a deține aur. Una dintre recomandările mele a fost aceea de a investi în aur, care acum a ajuns la aproximativ 1.800 dolari sau cam așa ceva”, a declarat el, potrivit Kitco.com.

Ce va fi cu piața obligațiunilor în acst an

De asemenea, pentru 2023, CEO-ul DoubleLine Capital vede numeroase oportunități în ceea ce privește obligațiunile, piața obligațiunilor arătând acum altfel decât bursa de valori.

”Prețul pieței obligațiunilor arată că Fed nu va ajunge la 5%. Va ajunge cu puțin sub 5% până în mai sau iunie și apoi va începe să scadă”, a declarat el.

Preţul aurului a atins deja un nivel maxim al ultimelor şase luni

Preţul aurului a atins deja un nivel maxim al ultimelor şase luni, de aproape 1.850 de dolari uncia, înainte de a se retrage către 1.838 dolari uncia, iar analiştii cred că evoluţia sa ascendentă va continua în acest an. Contractele futures pentru aur din SUA au crescut cu 0,9%, la 1.842,80 dolari uncia.

Preţurile aurului au înregistrat o tendinţă generală de creştere de la începutul lunii noiembrie, deoarece turbulenţele pieţei, aşteptările unei recesiuni şi mai multe achiziţii de aur efectuate de băncile centrale au susţinut cererea.

”În general, anticipăm un 2023 favorabil preţurilor, susţinute de riscurile de recesiune şi de riscurile de evaluare a acţiunilor pe pieţele bursiere, eventualitatea ca dobânzile băncilor centrale să atingă nivelurile maxime, combinată cu perspectiva unui dolar mai slab şi a inflaţiei care nu va reveni la nivelul preconizat de sub 3% până la sfârşitul anului, toate acestea susţinând aurul”, declară Ole Hansen, şeful strategiei pentru mărfuri la Saxo Bank.