Probleme în Familia Regală a Marii Britanii!

Regina Elisabeta a II-a şi ducesa Kate Middleton, soţia prinţului William, suferă de aceeaşi problemă de sănătate, scrie presa britanică. Este vorba despre o afecţiune care, din păcate, nu poate fi vindecată.

Regina Elisabeta şi ducesa Kate suferă de rău de mişcare; călătoriile cu caleaşca regală sunt un chin pentru ele

Atât Regina, cât şi Kate Middleton, suferă de rău de mişcare şi se simt foarte rău de fiecare dată când sunt nevoite să călătorească cu caleaşca regală. De-a lungul timpului, cei care au privit cu atenţie la televizor imaginile au putut observa cum cele două par, de fiecare dată, tensionate şi crispate atunci când călătoresc cu o astfel de caleaşcă, scrie Express.co.uk.

“Adevărul este că ducesei de Cambridge i se face foarte rău şi nu îi face plăcere mişcarea de balans a trăsurilor”, declara, mai demult, o sursă regală pentru publicaţia Sunday Mirror.

Este o afecţiune care poate fi ţinută sub control cu ajutorul medicaţiei potrivite, însă nu poate fi vindecată.

Protocolul regal, de la care cele două nu se pot sustrage, prevede că, atunci când este vorba despre evenimentele speciale, transportul este efectuat cu o caleaşca trasă de cai. Se pare că Regina i-a recomandat, la un moment dat, medicaţia potrivită ducesei Kate, însă un dezavantaj este că acest tip de medicamente provoacă somnolenţă.

Există remedii naturale pentru a combate răul de mişcare

Răul de mişcare se traduce prin stări de ameţeală, greaţă şi transpiraţii reci, paloare sau dureri de cap. Printre remediile cele mai eficiente este consumul de ghimbir. Ceaiul de ghimbir este eficient, dar poți lua și câte 10-20 de picături de ulei de ghimbir de 3 ori pe zi, scrie clicksanatate.ro.

Acțiunea benefică a ghimbirului împotriva răului de călătorie se explică prin existența substanței numită gingerol, care acționează asupra tractului digestiv, prevenind greața, dar și asupra sistemului nervos.

Frunzele de mentă sunt iarăşi foarte bune pentru a calma starea de rău de mişcare. Ele conferă şi o senzaţie de prospeţime la nivelul aparatului bucal. Seminţele proaspete de chimen acţionează şi ele ca un protector la nivelul stomacului şi calmează eventualele dureri. Există chiar şi capsule cu chimen în farmacii, pentru cei care nu vor să mestece direct seminţele.

Ceaiul de levănţică este iarăşi un remediu foarte bun pentru stările de panică din timpul transportului, având şi capacitatea de a înlătura senzaţia de greaţă.

Sursa foto: Dreamstime