Furnizorul medical privat cu 37 de locații proprii, peste 2 milioane de pacienți și peste 400.000 de abonați corporate dorește să continue acest trend ascendent și vizează extinderea rețelei și dublarea valorilor până în anul 2020, atât pentru numărul de locații și de pacienți, cât și pentru portofoliul de abonați, potrivit unui comunicat de preasă.
Totodată, pe termen lung, compania va continua demersul de informare în ceea ce privește prevenția și educația pentru sănătate, un demers început în urmă cu 21 de ani, odată cu introducerea conceptului de abonamente medicale corporate în România. “În 2016, segmentul corporate a reprezentat 30% din totalul cifrei noastre de afaceri de 91 de milioane de euro. În prezent, în portofoliul nostru sunt peste 400.000 de abonamente corporate, iar în 2017 ne propunem o creștere de 15% pe acest segment”, punctează Fady Chreih, CEO al Rețelei Regina Maria.
Anul trecut, Rețeaua a înregistrat cea mai mare creștere a portofoliului de pachete medicale, de peste 20%, cu 10% peste valoarea bugetată. Iar acest succes se reflectă și în investițiile pe care furnizorul medical le are în plan pentru anul în curs.
În 2017, compania are în derulare 18 proiecte de dezvoltare, constând în extinderi, relocări și modernizări ale locațiilor existente, achiziții, dar și proiecte greenfield. În total, aceste 18 proiecte vor pune la dispoziția pacienților peste 23.000 de mp de servicii medicale.
Extinderea Rețelei rămâne un obiectiv strategic pe termen lung al companiei. Astfel, de la începutul anului, a marcat deschiderea a trei locații noi doar în București: Policlinica Victoria, Laboratorul Central și Policlinica Perla. Ultima dintre acestea a fost inaugurată în urmă cu o săptămână și pune la dispoziția pacienților 13 cabinete, 20 de specialități medicale și o echipă formată din peste 30 de specialiști.
În contextul unui exod masiv al medicilor, Rețeaua de sănătate, dar și alți furnizori privați, s-au implicat într-un proces de încetinire a acestui fenomen, investind constant în modernizarea mediului de lucru și în educația specialiștilor.
În prezent, compania are peste 3500 de angajați, dintre care 1700 sunt medici. În 2016, a creat 700 de locuri noi de muncă, iar obiectivul pentru acest an este o creștere de aproximativ 15% a numărului total de angajați, în funcție de extinderile planificate. Astfel, compania estimează pentru 2017 un număr de 600 de locuri noi de muncă în întreaga Rețea. Un aport consistent în îndeplinirea acestui obiectiv îl va avea deschiderea spitalului din Cluj Napoca, o investiție totală de 15 milioane de euro, care va crea și 300 de locuri noi de muncă.