“Paranmanjang”, care se traduce din coreeană “viaţă plină de urcuşuri şi coborâşuri”, este cel mai nou film al lui Park Chan-wook, care a folosit la realizarea lui mai multe telefoane mobile iPhone 4.
Filmul, care a costat 133.000 de dolari, are o durată de 30 de minute şi va ajunge în cinematografele din Coreea de Sud la sfârşitul acestei luni.
Park a declarat că iPhone este un instrument foarte bun pentru a realiza filme având în vedere că este foarte uşor şi ergonomic.
Park Chan-wook a mai regizat "Oldboy", "Cut", "Three… Extremes", "Lady Vengeance" şi "Thirst”, însă nu este singurul care a folosit un iPhone 4 pentru a face un film. 
KT. Corp distribuitorul iPhone în Coreea de Sud a organizat recent un festival de scurt-metraje în care au fost prezentate 12 producţii filmate cu iPhone 4.
Nokia N8, principala armă a finlandezilor de la Nokia împotriva Apple iPhone, a fost de asemenea folosit pentru a filma un clip. “The Commuter”, în care apar Dev Patel şi Pamela Anderson, are doar 7 minute şi a fost lansat anul trecut.
iPhone 4 are o cameră foto de 5 megapixeli (2.592 x 1.944 pixeli) cu autofocus şi bliţ care poate filma HD 720p la 30 de cadre pe scundă. Nokia N8 are o cameră foto de 12 MP (4.000×3.000 pixeli), lentile Carl Zeiss, bliţ cu Xenon,  şi filmează HD 720p la 25 de cadre pe secundă.
<object width="640" height="385"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/o9ME5_ZzeKI?fs=1&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/o9ME5_ZzeKI?fs=1&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>
SURSA: CNN