Regula de care șoferii încă nu au aflat. Este interzis dacă vrei să îți speli mașina

spalatorie masini

SURSA FOTO: Pixabay

Dacă ești șofer știi că dai mult mai mulți bani la o spălătorie auto tradițională, decât la una de tip self-wash. Totuși, pentru a avea o mașină strălucitoare, trebuie să urmezi anumiți pași. Cum se spală mașina la self-wash?

Spălătoriile self-wash sunt mai ieftine

Șoferii preferă să își curețe mașinile la spălătoriile self-service pentru a economisi atât timp cât și bani. Acestea sunt o opțiune ideală pentru cei care doresc să își spele rapid autoturismul.

La o spălătorie tradițională, costul poate să ajungă la peste 100 de lei, în timp ce un jeton pentru spălătoriile self-service costă doar 5 lei. Mai mult, aceste tipuri de spălătorii sunt răspândite peste tot. Astfel, șoferii pot să-și curețe singuri mașina cu doar 10-15 lei.

Chiar dacă șoferii folosesc cu regularitate astfel de spălătorii, mulți dintre ei nu sunt familiarizați cu tehnicile corecte de spălare a mașinii. Un expert în domeniu a subliniat importanța pre-spălării ca fiind un pas esențial.

Cum se spală corect mașina la self-wash?

Mihai Beldie, vlogger auto, a explicat că primul aspect important este prespălarea. Acesta spune că este esențial să se reducă temperatura caroseriei pentru ca spuma să poată acționa uniform pe toată suprafața, evitând astfel apariția unor pete după clătirea mașinii.

El a recomandat, înainte de a lăsa spuma să acționeze, aplicarea unei soluții speciale pentru jante, deoarece aceasta este mai puternică decât spuma activă folosită pentru caroserie.

“Primul aspect important este prespălarea. Este foarte important să reducem temperatura caroseriei în așa fel încât spuma să lucreze la fel pe toată caroseria, să nu avem zone care să rămână pătate după ce clătim mașina.

Până lăsăm spuma să lucreze pe caroserie, recomandarea mea este să aplicăm și pe jante o soluție de jante. Soluția de jante este mult mai puternică decât spuma activă ce o aplicăm pe caroserie.”, a explicat Mihai Beldie, vlogger auto.

Expertul spune că aceste soluții nu trebuie amestecate. El adaugă că, după clătire, se aplică un nou strat de spumă fără folosirea periei, urmat de o nouă clătire.

În cazul în care totuși se folosește peria, aceasta trebuie să fie bine curățată. Astfel, vei preveni transferul impurităților pe suprafața autoturismului.

SURSA FOTO: Pixabay

Ce cârpe trebuie folosite?

După aceste etape, este important să uscați caroseria. Se recomandă anumite tipuri de cârpe, însă este necesar să le spălați înainte de fiecare utilizare.

“Ultimul pas este uscarea caroseriei. Important, cârpele cu microfibră sunt recomandate, dar mare atenție să le spălați înainte de fiecare utilizare”, a mai spus vloggerul.

Dacă folosiți o cârpă murdară, există riscul de a zgâria tabla mașinii. Pentru a elimina stropii de apă, aerul comprimat este o opțiune eficientă, prevenind astfel reapariția prafului pe caroserie.

Șoferul va petrece mai puțin de un sfert de oră la self-wash. Pentru fiecare proces, șoferul are nevoie de patru jetoane.