Sistem obligatoriu de identificare și înregistrare

Toți stăpânii de câini și pisici trebuie să știe! Potrivit realizatoarei rubricii Be EU de la Antena 3 CNN, Sabina Iosub, „comerțul ilegal cu animale de companie este o realitate tristă în Europa. Deputații europeni au cerut o mai bună protecție a animalelor și pedepsirea răufăcătorilor”.

„Atunci când vorbim despre traficul cu câini și pisici, trebuie să înțelegem că majoritatea europenilor țin la bunăstarea animalelor de companie. 74% consideră că animalele de companie ar trebui să fie mai bine protejate”, a spus aceasta în cadrul rubricii Be EU de la Antena 3 CNN.

Aceasta a mai spus că traficul poate duce la condiții inadecvate pentru creșterea animalelor, cu puii separați de mamele lor prea devreme. Animalele se confruntă cu riscul de călătorii lungi, în condiții de stres, adesea fără hrană și apă.

Traficul poate reprezenta, de asemenea, un pericol pentru sănătatea publică. Animalele crescute ilegal, adesea, nu sunt vaccinate, ceea ce poate contribui la răspândirea bolilor precum turbarea, paraziții și alte boli infecțioase, atât la animale, cât și la oameni.

Având în vedere această situație, deputații europeni au solicitat Comisiei Europene să propună un sistem obligatoriu de identificare și înregistrare a câinilor și pisicilor la nivelul Uniunii Europene. Scopul este de a intensifica controalele și de a impune sancțiuni mai stricte împotriva celor care furnizează pașapoarte false pentru animale.

Deputații doresc să stabilească o definiție comună a fermelor de pui, deoarece discrepanțele între standardele de bunăstare a animalelor conduc la variații de prețuri, care sunt exploatate de crescătorii ilegali.

În plus, deputații europeni urmăresc stabilirea unor reguli clare pentru creșterea animalelor de companie și încurajează statele membre ale Uniunii Europene să implementeze registre pentru crescătorii și vânzătorii autorizați. Ei doresc să promoveze adoptarea animalelor de companie în detrimentul cumpărării acestora.

Interzis pentru cei care au câini

Amintim că experții ne sfătuiesc să rezistăm impulsului de a pedepsi animalele de companie atunci când acestea se reped la cei care ne vizitează, ronțăie pantofii sau umblă prin gunoaie.

„S-ar putea să te simți mai bine țipând la el sau făcând ceva pentru a opri un comportament care nu-ți place, dar aceste lucruri nu vor da roade”, explică antrenorul profesionist de câini Melissa McCue-McGrath.

„Pedeapsa se potrivește doar celui care pedepsește. În schimb, ajută-l să aibă o abilitate alternativă”, adaugă ea.

Consultantul Mikkel Becker, antrenor principal de animale la Fear Free Pets, explică că, ca toate animalele, câinii caută lucrurile care le aduc plăcere, precum mâncarea gustoasă și atenția stăpânilor lor. Mai multe puteți puteți citi aici.