De câte ori avem voie să mâncăm mici?
Mulți români sunt înnebuniți după mici, acest preparat fiind nu doar unul delicios ci și ușor de făcut. Totuși, trebuie să fim atenți la felul în care consumăm acest preparat. Experții în sănătate spun că micii pot avea efecte negative asupra organismului.
Medicul Vlad Ciurea a oferit detalii cu privire la relația dintre consumul de mici și sănătatea creierului. Acesta spune că trebuie să fim atenți la cât de des consumăm acest preparat.
Potrivit acestuia, pentru a nu afecta sănătatea celulelor nervoase, este recomandat să consumăm mici de maxim două – trei ori pe an.
Medicul a mai precizat că un consum excesiv de mici poate afecta sănătatea creierului pe termen lung.
Dr. Ciurea a explicat că toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul provin de la alimentație și că toate lucrurile rele își au originea, de asemenea, în alimentație. El a menționat că există o mulțime de alimente care sunt pe placul creierului și că acesta se bucură de aceste alimente.
„De la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele. Există o mulțime de alimente care plac creierului. Creierul se bucură de aceste alimente,„ a explicat dr. Ciurea într-o emisiune la Antena 3.
Diferențe între alimentele care satisfac stomacul și cele care sunt benefice organismului
Este necesar să facem o distincție între alimentele care îndeplinesc necesitățile stomacului și cele care sunt benefice pentru corp și creier.
Dr. Ciurea evidențiază importanța educației și formării gustului, precum și a alegerilor alimentare pentru a ne menține sănătatea creierului la un nivel optim.
Medicul atrage atenția că în loc să cedăm ispitelor, putem să explorăm opțiuni mai sănătoase pentru a ne menține echilibrul fizic și mental.
Alimentele care sunt benefice pentru creier
Medicul neurochirurg a vorbit în podcastul Fain & Simplu despre alimentele care sunt benefice pentru creier
Profesorul doctor Vlad Ciurea a povestit că vegetalele din grădina țăranului, inclusiv cele românești, toate fructele și semințele, sunt benefice pentru creier.
El a menționat că există dovezi care susțin beneficiile usturoiului, pătrunjelului și busuiocului.
De asemenea, a relatat că, în timpul muncii sale în Danemarca, în pauze se consuma usturoi adus din Spania. Acesta nu avea miros. În acest fel, beneficiile usturoiului puteau fi combinate cu o variantă care să poată fi consumată în timpul muncii.
El a explicat că vasele de sânge se curăță sub influența usturoiului. Astfel, se permite o mai bună circulație a sângelui și a oxigenului către creier.
”Vegetalele din grădina țăranului, a noastră, românească, toate fructele și toate semințele. Pentru creier, în plus, sunt dovezi cu privire la beneficiile usturoiului, pătrunjelului, busuiocului (…) Vasele de sânge se limpezesc sub usturoi și atunci mai mult sânge și oxigen intră în creier” a explicat neurochirurgul.