Reguli la bloc 2024. Nu ai voie să faci acest lucru sub nicio formă. Riști o amendă uriașă

bloc romania

SURSA FOTO: Dreamstime

Reguli la bloc 2024. Cei care locuiesc în apartamente trebuie să știe că nu au voie să încalce această regulă sub nicio formă. În caz contrar, riscă o amendă destul de usturătoare.

Reguli la bloc 2024. Data de 1 Mai aduce cu sine aroma micilor pe grătar și atmosfera de sărbătoare pentru români. Totuși, este important să reții că prepararea grătarului în fața blocului sau pe balcon poate fi sancționată cu o amendă usturătoare.

Este interzis să faci grătar pe balcon sau în fața blocului

Reguli la bloc 2024. Românii și-au făcut deja planuri pentru minivacanța de 1 Mai, fie că au rezervat un sejur în altă țară sau au optat pentru un simplu grătar în compania familiei și a prietenilor. Este însă important să ții cont de faptul că prepararea grătarului nu este permisă oriunde, cu atât mai puțin pe balcon.

În primul rând, ar trebui să ai în vedere confortul vecinilor tăi. Nu toți vor aprecia mirosul grătarului, mai ales cei de deasupra și cei din apartamentul de dedesubt. Există posibilitatea ca aceștia să te reclame la poliție, în încercarea lor de a-ți strica petrecerea cu mici și bere. Acest aspect ridică o problemă legală importantă, care nu ar trebui ignorată.

Gândurile tale se îndreaptă spre suma pe care ai putea fi nevoit să o plătești în caz că vecinii te denunță. Mai exact, este vorba de până la 5.000 de lei. Pentru o petrecere cu grătar la tine pe balcon, poți fi tras la răspundere cu o sumă care ar putea echivala cu o vacanță de vis.

Așadar, deși pare tentant să încerci norocul pe balconul tău micuț sau în grădina din fața blocului, s-ar putea să te coste mult mai mult decât un simplu chef cu prietenii.

Focul se aprinde doar în locurile special amenajate și că trebuie să fie supravegheat în permanență. Dar și acolo, regulile sunt stricte. O perdea de fum excesiv sau o țigară aruncată neglijent pot fi motiv de amendă. Poți fi sancționat 2.000 sau chiar 5.000 de lei.

Grătar; Sursă: Dreamstime

Trebuie să ceri sfatul vecinilor dacă efectuezi lucrări mai complexe

Mulți cetățeni consideră că viața la bloc este destul de comodă și lipsită de griji. Cu toate acestea, traiul în zonele urbane implică și respectarea unor reguli mai riguroase. De exemplu, proprietarii de apartamente sunt obligați, conform legii, să țină cont de opinia vecinilor în momentul în care efectuează lucrări mai complexe.

Din păcate însă, există proprietari de apartamente care ignoră prevederile legale atunci când efectuează lucrări de renovare. Aceștia ar trebui să fie conștienți că legea este stringentă și poate fi utilizată împotriva lor. Încălcarea regulilor poate atrage amenzi considerabile. Mai multe puteți citi aici.