Alertă de fraudă la Digi RCS RDS

Alertă de fraudă la Digi RCS RDS! Toți clienții sunt avertizați cu privire la o nouă schemă frauduloasă în curs de desfășurare, în care identitatea companiei este falsificată. Începând cu data de 15 mai 2024, au fost înregistrate mai multe tentative de contactare a clienților prin e-mail, pretinzând a fi din partea Digi România. Adresa de e-mail utilizată de către atacatori este info@digi-ro.com. Este important de menționat că domeniul oficial al Digi România este altul. Digi RCS RDS nu își asumă responsabilitatea pentru identitatea altor domenii care ar putea părea similare la prima vedere.

Clienții sunt sfătuiți să nu răspundă la niciun mesaj provenit de la adresa de e-mail menționată anterior. Li se recomandă să nu furnizeze date personale deoarece Digi România nu va solicita niciodată astfel de informații. Digi RCS RDS îndeamnă clienții să verifice întotdeauna sursa mesajului deoarece adresa de e-mail a expeditorului poate oferi indicii cu privire la autenticitatea sa. Indiferent dacă este vorba de mesaje sau de apeluri telefonice, clienții nu ar trebui să dezvăluie datele lor.

Compania se angajează să depună toate eforturile necesare pentru a proteja clienții împotriva unor astfel de tentative de fraudă.

„Îți reamintim că domeniul oficial al companiei Digi România este digi.ro și nu ne asumăm identitatea altor domenii cu extensii similare (digiromania.com, digi-ro.com, etc.). Securitatea ta reprezintă o prioritate pentru noi și te asigurăm pe această cale că depunem toate eforturile pentru a preveni și a te proteja împotriva tentativelor de fraudă!”, se mai arată în avertizarea transmisă”, a informat compania respectivă.

O campanie de phishing folosește identitatea DIGI România

La rândul său, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a informat că se desfășoară o campanie de phishing care folosește identitatea DIGI România. Cum funcționează acest tip de fraudă?

Utilizatorii țintiți de atac primesc un email care pare să fie trimis de către compania DIGI România, cu pretextul anulării unei plăți de factură efectuate de către utilizator. În același email, li se oferă posibilitatea de a primi un ramburs pentru această plată, dacă dau clic pe un link inclus în email. Însă, email-ul provine de la o adresă falsă de email, lucru ce poate fi observat în a treia imagine.

Accesarea link-ului îi va duce pe utilizatori către un site-clonă, similar cu cel oficial al DIGI, unde un portal online îi va solicita să furnizeze datele cardului pentru a primi rambursul. În realitate, dacă utilizatorii furnizează aceste informații, datele cardurilor lor vor fi trimise atacatorilor.

Reguli pentru clienții RCS-RDS

Recomandări generale de securitate:

Niciodată nu trebuie să furnizați date sensibile (personale, de autentificare sau bancare) prin email sau link-uri atașate.

Verificați întotdeauna autenticitatea email-urilor primite de la companii sau instituții folosind un canal de comunicare separat, mai ales dacă se solicită date sensibile.

Raportați imediat aceste email-uri către organizația impersonată pentru a alerta rapid cu privire la activitățile frauduloase.

Dacă ați furnizat date sensibile, contactați imediat banca și, în caz de fraudă, depuneți o plângere la Poliție (fizic sau la petitii@politiaromana.ro) și notificați DNSC (telefon 1911 sau alerts@dnsc.ro).

Nu în ultimul rând, împărtășiți aceste avertismente și altor utilizatori pentru a reduce șansele de succes ale unor astfel de tentative de fraudă!

Digi RCS RDS
SURSA FOTO: Facebook, Directoratul Național de Securitate Cibernetică – DNSC
Digi RCS RDS 2
SURSA FOTO: Facebook, Directoratul Național de Securitate Cibernetică – DNSC
Digi RCS RDS 3
SURSA FOTO: Facebook, Directoratul Național de Securitate Cibernetică – DNSC