Reguli pentru cei care ies la pensie! Ce trebuie să facă toți pensionarii

pensionari

SURSA FOTO: Dreamstime

Pensionarea este acel moment în care fiecare zi pare zi de sâmbătă, cu excepția faptului că nu-ți amintești ce zi este! Este momentul în care îți schimbi servieta cu un geamantan, ceasul cu alarmă cu un apel de trezire la ora dorită și costumul de afaceri cu halatul de casă.

Dar cum te poți asigura că acești ani vor aduce relaxarea dorită? 

Iată câteva lucruri de care ar trebui să țineți cont, potrivit experților citați de  becausemomsays.

Reguli pentru cei care ies la pensie! Ce trebuie să facă toți pensionarii

Imaginați-vă că vă schimbați programul de la 9 la 5 cu ceva care vă face inima să bată repede (în sensul bun).

Găsiți acel lucru pe care v-ați dorit întotdeauna să îl faceți, dar pentru care nu ați avut niciodată timp, cum ar fi cursuri de gătit, ceramică sau chiar apicultura. Cine știe, s-ar putea să-ți descoperi talentul ascuns!

SURSA FOTO: Dreamstime

Rămâneți activ din punct de vedere social

Nu renunțați la viața socială! Alăturați-vă cluburilor de carte pentru bibliofili, grupurilor de drumeții pentru aventurieri sau cursurilor de gătit pentru bucătari aspiranți.

Un studiu de la ScienceDaily a descoperit că, pentru persoanele în vârstă, interacțiunea socială zilnică le poate îmbunătăți sănătatea creierului timp de până la două zile!

Gestionați cu atenție finanțele

Gestionarea banilor este esențială. Fii cu ochii pe finanțe ca un șef, investește cu înțelepciune și puțin mai responsabil!  Vrei ca fondul tău de pensie să dureze cât mai mult!

Nu renunțați la micile plăceri ale vieții

Nu întinerești, dar asta nu înseamnă că nu poți fi cel mai tare bunic de pe patinoar când ieși cu nepoții.

Exercițiile fizice regulate, controalele medicale și alimentația sănătoasă sunt biletul spre o stare de bine.

În plus, sănătatea înseamnă mai multă energie pentru a-ți răsfăța nepoții de câte ori ieși în parc cu ei.

Planificarea unor lucruri la care ați visat

Faceți o listă cu cele mai grozave lucruri pe care doriți să le faceți.

Fie că este vorba de parașutism, de a învăța să dansați tango sau de a scrie un roman, planificarea unor lucruri la care ați visat va face ieșirea la pensie interesantă și semnificativă. 

SURSA FOTO: Dreamstime

Dar din dar se face Rai

Pensionarea este o oportunitate uriașă de a te transforma într-un erou al generozității.

Faceți muncă de voluntariat – poate la un adăpost local de animale sau împărtășiți-vă înțelepciunea cu tinerii care cred că anii ’80 fac parte din „istoria antică”.

Misiunea ta este să răspândești cât mai multă bunătate. Un studiu al Bibliotecii Naționale de Medicină a constatat că voluntariatul te poate face mai fericit decât a da bani în scopuri caritabile

Planuri financiare

Trebuie să știi de unde vin banii și unde se îndreaptă. Ar trebui să vă asigurați că aveți bugetul necesar pentru distracție și să stați cu ochii pe lucrurile esențiale.

În acest fel, puteți face o croazieră fără sentimentul de vinovăție.

Mai multe călătorii

 Pensionarea este biletul pentru a vedea lumea. Planificați excursii în locuri pe care le-ați văzut doar în filme sau despre care ați citit doar în cărți.

De la podgoriile Franței până la plajele din Bali, lăsați pașaportul să primească mai multe ștampile decât un oficiu poștal. Călătoriile sunt o experiență care îmbogățește mintea și sufletul.

Evitați comparațiile

 A-ți compara viața cu a altora este ceva inutil și frustrant. Un studiu a constatat că a te compara în mod constant cu ceilalți poate duce la o scădere a stimei de sine. Concentrează-te pe ceea ce te face fericit, nu pe ceea ce fac cei din jurul tău!

Bucuria de a învăța

Gândește-te la creierul tău ca la un burete  dornic să absoarbă ceva nou! De ce să nu te apuci acum să înveți limba italiană? A învăța lucruri noi la pensie este ca și cum ai pune creierul să facă flotări, dar  e mult mai distractiv.

Consecvența este cheia

Gândește-te la rutina de zi cu zi ca la ritmul vieții de pensionare. Stabilirea unei rutine – fie că este vorba de plimbări de dimineață, cuvinte încrucișate sau o ceașcă de cafea pe verandă – te ajută să stabilești ritmul zilei. Încearcă să faci lucruri simple și echilibrate!