Așadar, hackerii caută mereu modalități prin să fure date dintr-un telefon. Agenția Națională de Securitate din SUA (NSA) a oferit mai multe recomandări și a spus ce trebuie să facă posesorii de iPhone și Android.
Hackerii caută mereu modalități prin să fure date dintr-un telefon
De asemenea, NSA a subliniat că hackerii apelează la rețelele WiFi, la aplicațiile pentru smartphone-uri și la alte portițe pentru a desfășura activități de spionaj cibernetic. Totodată, ei fură identități și răspândesc software rău intenționat (n.red ransomware), conform Daily Mail.
Totodată, specialiștii americani recomandă utilizatorilor să actualizeze software-ul și aplicațiile de pe smartphone-uri pentru a face dispozitivele mai sigure. Cu fiecare actualizare, companiile înlătură orice potențiale erori pe care aceștia le-ar fi putut folosi pentru a intra în telefon.
Totuși, acest lucru funcționează doar în cazul anumitor atacuri, potrivit NSA. Această metodă îi va împiedica pe hackeri să spioneze convorbirile, mesajele text și datele și va bloca cele mai multe atacuri.
Utilizatorii de smartphone-uri trebuie să fie atenți atunci când instalează aplicații
Utilizatorii de smartphone-uri trebuie să fie atenți atunci când instalează aplicații. Ei ar trebui să se asigure că acestea sunt descărcate exclusiv din magazine de aplicații oficiale, precum Google Play și App Store, potrivit NSA.
De multe, hackerii creează o versiune fake a unei aplicații oficiale. Astfel, după descărcare, ei vor avea acces complet la dispozitiv.
În acest fel, pot instala programe malware pe dispozitiv și pot comunica datele cu terțe părți.
Verificând de două ori dacă aplicația și magazinul sunt sigure, poți preveni colectarea de date audio, video, apeluri, text și date.
Totodată, poți evita ca hackerul să acceseze serviciul de geolocalizare al dispozitivului.
Utilizatorii de Android și iPhone ar trebui să nu se conecteze la rețele WiFi publice
Utilizatorii de Android și iPhone ar trebui să nu se conecteze la rețele WiFi publice. Totuși, NSA a atras atenția că utilizatorii care se conectează la rețele publice ar trebui să dezactiveze Bluetooth atunci când nu-l folosesc.
Hackerii sunt permanent în căutare de vulnerabilități, spun specialiștii. În acest context, lăsarea WiFi-ului pornit face ca dispozitivul să fie susceptibil la atacurile „KRACK”.
Acesta este un atac cibernetic care constă în manipularea accesului protejat la WiFi prin intermediul cheilor de criptare pentru a stabili o conexiune securizată care le permite să fure date prin rețea atunci când se află în apropierea țintei lor.
La rândul lor, cei care lasă Bluetooth-ul activat pot fi victima unui atac „BlueBorne”. Termenul face referire la momentul când un hacker preia controlul dispozitivului fără nicio intervenție din partea utilizatorului.
BlueBorne le permite hackerilor să efectueze spionaj cibernetic, furt de date sau chiar un atac ransomware.