"În două săptămâni vom depune un proiect de lege în Parlament prin care să oferim posibilitatea valorificării extracţiilor miniere cu ajutorul tehnologiilor noi dacă intenţiile investitorilor permit acest lucru. Acest lucru va fi însoţit şi de îmbunătăţire a legislaţiei privind scumpirile pentru administraţie publică. Este vorba de mine care sunt închise, dar este vorba şi despre mine de cărbuni şi despre mine de neferoase la care fie evoluţia tehnologiei, fie apariţia unor investitori ar da oportunitatea redeschiderii acestora şi reintroducerea în circuitul economic. Am discutat şi cu reprezentanţii autorităţii de profil şi, în câteva săptămâni, vom pregăti, printr-un comitet interministerial acest act normativ care să permită reintroducerea minelor în circuitul economic şi accelerarea acordării de licenţe. Încă sunt sute de licenţe care sunt în diverse faze procedurale. De câţiva ani apare un interes tot mai mare pentru redeschiderea de mine", a declarat Vosganian.

Potrivit ministrului, deşi legislaţia românească a minelor este elaborată de aproape zece ani, în momentul în care o mină intră în procedură de închidere nu există posibilitatea legală ca această procedură să se transforme într-o reintroducere în circuitul economic.

"Legislaţia românească a minelor, care a fost elaborată acum aproape un deceniu, nu oferă posibilitatea aceasta. O mină când intră în procedura de închidere, nu există posibilitatea legală ca procedura de închidere să se convertească într-o procedură de reintroducere în circuitul economic. Este ceea ce dorim să facem", a spus ministrul Economiei.

Fundaţia Romanian Business Leaders a organizat, în perioada 7-8 februarie, la Bucureşti, ediţia a doua a evenimentului Romanian Business Leaders Summit.

În cadrul celor două zile de eveniment au participat peste 200 de lideri din business, reprezentanţi ai Guvernului şi ai corpului diplomatic, precum şi reprezentanţi ai societăţii civile din domeniile: Educaţie, Bună Guvernare şi Antreprenoriat.