Ţinând cont de maturizarea pieţei organizării de evenimente corporative, era normală apariţia unor jucători care să exploateze şi această nişă. În comuna Corbeanca a fost inaugurat Club Cortina, primul club dedicat evenimentelor organizate de companii.

Club Cortina este de fapt un mic complex de clădiri, situat pe Şoseaua Unirii, în Corbeanca, la numărul 313; înainte de a fi achiziţionat de compania Privileg Catering, a fost una dintre reşedinţele familiei omului de afaceri Cristian Ţânţăreanu. „Casa a fost construită în 1992-1993, iar clubul, în 1996, cred. A aparţinut familiei Ţânţăreanu şi funcţiona pe atunci tot ca un club, dar în circuit închis, respectiv pentru ei şi prietenii lor“, spune Anca Mitu, director executiv al Privileg Catering şi asociat în companie.

Complexul – care cuprinde clubul propriu-zis, cu două săli situate pe două etaje, şi o casă cu cinci dormitoare şi un living room – a fost cumpărat la sfârşitul lunii august, iar la începutul lui septembrie, profitând de o perioadă mai relaxată, noii proprietari au început renovarea. Preţul de achiziţie, afirmă Anca Mitu, a fost de 3.280.000 de euro. Pentru renovarea clubului au mai fost cheltuite deja încă 200.000 de euro, la care ar urma să se adauge în viitor încă 100-120.000 de euro.

„Ne-am poziţionat ca primul club de corporate events din România – aceasta însemnând toate evenimentele pe care le organizează o firmă cu diverse prilejuri, de la aniversările proprii până la evenimente business-to-business“, declară Anca Mitu. „Prin urmare, clubul poate găzdui orice eveniment de tip business-to-business, business-to-clients sau business-to-employees: conferinţe, traininguri, dar la fel de bine se pot organiza şi dineuri de gală, cocktail party-uri sau o petrecere internă, pentru angajaţi, de exemplu pentru Crăciun. Jumătate din date sunt deja rezervate pentru diverse companii, pentru petreceri de Crăciun – fie în beneficiul angajaţilor, fie al clienţilor.“

75-7777-untitled2.jpgClubul în sine e realmente atrăgător, cu aparenţa sa rustică, înconjurat de spaţii verzi şi cu o terasă pe care, afirmă oficialii companiei, au avut deja loc cununii religioase. Există mai multe alte facilităţi care nu sunt disponibile, de pildă, în oferta furnizorilor tradiţionali de astfel de servicii, cum sunt marile hoteluri bucureştene: „Oamenii au unde să se plimbe, nu stai doar pe scaun sau la masă“, explică Mitu. „Aici avem un cigar room, unde putem organiza un colţ cu trabucuri şi coniacuri sau degustări de vinuri. Există şi terasa provensală şi mai avem şi o cramă jos, unde poţi crea o atmosferă de intimitate.“ De altfel, impersonalitatea sălilor hotelurilor este unul dintre avantajele prin care Club Cortina speră să atragă clienţii corporativi, aceasta în ciuda poziţiei excentrice faţă de Bucureşti a complexului.

În ceea ce priveşte recuperarea investiţiei derulate până în prezent, care se ridică la circa trei milioane şi jumătate de euro, Anca Mitu spune că, după planul de afaceri iniţial, cea mai optimistă variantă implică atingerea pragului de break-even în trei ani, iar în cea mai pesimistă, în cinci-şase ani. Deocamdată, pentru această nouă linie de business, compania va continua să folosească serviciile proprii de catering, dar aceasta numai „până când vom avea un flux constant de trei evenimente pe săptămână, altfel nu se justifică să avem cinci angajaţi permanent la bucătărie“, declară Mitu. „Într-un scenariu optimist, ar trebui să avem cinci-şase. După aceea, bucătăria va avea angajaţi proprii.“ Singura problemă ar fi că la acest club nu te poţi duce singur sau cu familia; însă pentru companii, ar putea fi o soluţie pentru petrecerile de sfârşit de an.

Cu firma la iarba verde

În interior, Club Cortina are două săli, care pot fi folosite atât pentru petreceri, cât şi pentru conferinţe sau evenimente de business. Sala mare, de la nivelul de sus, are 120 de locuri pe scaune sau 180-200 de locuri în picioare. În cea de jos, care are o suprafaţă puţin mai mică, există 80 de locuri pe scaune şi 180 în picioare.

În imediata apropiere există şi o vilă cu cinci dormitoare care poate găzdui cel mult zece persoane şi care poate fi închiriată. Printre intenţiile Privileg Catering se află şi renovarea acesteia – deşi nu pare să fie cazul, interiorul este foarte frumos. Mai există trei terase, dintre care una se află într-un spaţiu verde.