Compania de construcţii Fene Grup, deţinută de deputatul liberal Relu Fenechiu, a înregistrat anul trecut afaceri de peste 30 de milioane de lei, mai mare de trei ori comparativ cu 2008, şi mizează pe majorarea rulajului în acest an.

„Compania Fene Grup Iaşi anunţă încheierea anului 2009 cu o cifră de afaceri în creştere faţă de 2008, ajungând la peste 30 milioane de lei. În acelaşi timp, profitul companiei a crescut proporţional”, se arată într-un comunicat al Fene Grup.

Conform datelor remise Ministerului de Finanţe, compania a avut în 2008 afaceri de 9,8 milioane lei şi un profit net de aproximativ 280.000 lei.

„Într-o perioadă în care multe firme din domeniul construcţiilor au întâmpinat dificultăţi majore, compania Fene Grup SA a reuşit menţinerea numărului de angajaţi la 200, precum şi realizarea cu succes a uneia dintre cele mai mari lucrări, prin asigurarea antreprizei generale a obiectivului în care funcţionează magazinul Baumax Iaşi. Evaluat la peste şapte milioane de euro, obiectivul a reprezentat una dintre lucrările importante ce s-a adăugat la portofoliul companiei”, se precizează în comunicat.

Biserica şi-a dat tainul lui Fenechiu

Alte lucrări ale Fene Grup au vizat renovarea corpului R al Facultăţii de Construcţii şi Instalaţii, Universitatea Gh. Asachi Iaşi, construirea fabricii de confecţii Michael Com, modernizarea clădirii de birouri clasa A Moldoplast, construirea bisericii cu Parohia Sf. Ioan Botezătorul Iaşi sau proiectarea şi construirea complexului rezidenţial Brătianu.

Compania îşi propune pentru anul 2010 continuarea trendului crescător al indicatorilor economici.

Fene Grup face parte din grupul FENE, alături de alte trei companii, respectiv Tehnorom (activităţi în domeniul asamblării şi al comercializării calculatoarelor şi a altor componente, producţia de tâmplărie din lemn triplustratificat), La Rocca (comercializarea de materiale de construcţii, dotări sanitare, hoteliere, pentru sectorul comercial şi rezidenţial) şi Integra Business Consulting (consultanţă, proiectare şi turism).

Conform datelor de la Registrul Comerţului, Relu Fenechiu controlează 96% din capitalul companiei de construcţii.

SURSA: Mediafax