Remediul necunoscut pe care îl poate aduce cafeaua. Cum trebuie să o bei, de fapt

cafea, ceasca de cafea, cafea boabe

SURSA FOTO: Dreamstime

Cafeaua ar trebui băută într-un anume fel astfel încât să nu ne facă rău, iar eliminarea laptelui ar putea avea efecte uimitoare pentru fiecare dintre noi.

Remediul necunoscut pe care îl poate aduce cafeaua

Doctorul Lavinia Bratu a explicat la emisiunea iThink de la Antena 3 CNN cum ar trebui să consumăm cafeaua pentru a evita efectele negative. Conform ei, renunțarea la lapte în cafea ar putea avea beneficii remarcabile pentru fiecare dintre noi. Unul dintre efecte este greu de intuit și se referă chiar la … dispariția burții.

”Am lucrat cu oameni care au schimbat un singur lucru, nu au mai pus lapte în cafea. Cafeaua nici nu se bea, de fapt, cu lapte, decât atunci când este un desert, sau un răsfăț.

Scoțând laptele, dintr-o dată s-a aplatizat burtica, nu au mai avut disconfort abdominal, digestia fost una mult mai bună, nu au mai avut flatulențe… Și atunci, dacă privim așa, ne dăm seama cat de mult contează acest lucru”, a explicat medicul Lavinia Bratu.

Medicul a explicat că nu e neapărat vorba despre intoleranță la lactoză, ci este posibil să avem doar o sensibilitate. Ea a îndemnat oamenii care consumă să fie atenți la ei înșiși și să își pună întrebări despre cum s-au simțit în ziua respectivă după ce au exclus acel lapte. Există și cazuri însă când laptele nu este contraindicat, însă trebuie consumat doar după ce se verifică o eventuală sensibilitate.

”Vreau să vă spun o poveste. Eu șapte ani de zile nu am consumat deloc lapte. Și am ajuns într-o tabără la mănăstirea Oașa, iar acolo, la micul dejun, am primit un lapte din acela cu smântână galbenă deasupra. Mă gândeam că dacă o să beau lapte, o să mă simt incredibil de rău, o să mă doară burta, după șapte ani în care nu am consumat lapte. M-am bucurat din plin de acel lapte, m-am bucurat de amintirea pe care am avut-o din copilărie legată de acel lapte cu grăsime. Și nu am avut absolut nimic” a mai spus medicul.

Medicul a argumentat că laptele pasteurizat nu ar trebui să facă parte din dieta noastră, subliniind că există controverse în jurul acestui produs. De asemenea, a adăugat că este important să fim atenți dacă avem o sensibilitate la lapte și să monitorizăm cantitatea consumată, menționând că în trecut nu se consumau cantități mari. În continuare, ea i-a îndemnat pe toți să fie conștienți de modul în care se simt atunci când consumă lapte și să compare aceasta cu starea lor în absența consumului acestui aliment. Acest lucru poate ajuta la identificarea unei posibile sensibilități, pe care persoanele în cauză poate că nu o cunosc încă.

Efectul cafelei asupra stomacului prezintă din ce în ce mai mult interes

Efectul cafelei asupra stomacului este un subiect de interes crescut în cercetările recente. Potrivit unui număr tot mai mare de studii, ceașca de cafea de dimineață nu doar ne trezește pentru a începe o nouă zi, ci poate avea și un impact pozitiv asupra microbiomului nostru intestinal, adică asupra miliardelor de microbi prietenoși care trăiesc în sistemul nostru digestiv.

Espresso-ul este recunoscut pentru capacitatea sa de a influența microbiomul într-un mod benefic, ceea ce poate contribui la o sănătate generală îmbunătățită și chiar la o viață mai lungă. Pentru a descoperi toate detaliile interesante despre acest efect, vă invităm să citiți continuarea articolului.

„Microbiomul cuprinde legiuni de specii de bacterii bune care lucrează colectiv și individual pentru a ne îmbunătăți sănătatea”, a explicat Nicola Shubrook, nutriționist și practician în medicină funcțională.

Iar „acești microbi sunt din ce în ce mai apreciați că beneficiază de sănătatea noastră metabolică, de controlul greutății și de sănătatea mintală”, a adăugat ea.