Remus Dănăilă, la Forumul Top Angajatori: Tractoriștii nu vor veni la muncă nici pe salarii de 8.000 de lei (VIDEO)
Economistul Remus Dănăilă a precizat, în cadrul Forumului Top Angajatori, organizat de revista Capital, că în țara noastră economia de piață reprezintă o problemă, referindu-se la cât de greu este să îi ții pe oameni alături și să îi determini să lucreze.
“Problema și situatia din România este economia de piața, se mișcă extrem de repede, tehnologia la fel. Atunci companiile trebuie să investească. Problema companiilor românești este ce buget au pentru aceste investiții. Eu cred că foarte mult contează managementul. Eu stau într-o companie datorită relației cu partea managerială. Totul se specializează la locul de muncă. S-a deschis vreo facultate de logistică, s-a deschis vreo facultate de vânzări. Nu, oamenii se perfecționează la locul de muncă. Eu am terminat ASE-ul, dintr-o grupă de 23 de oameni, doar trei activăm în domeniul economic, restul lucrează în vânzări”, spune acesta.
Economia românească este susținută de IMM-uri
În cadrul evenimentului, acesta a mai precizat că economia românească este susținută de IMM-uri și că bugetele sunt reduse. De asemenea, economistul a mai spus că angajații trebuie instruiți constant.
“Vorbim aici despre o pregătire superioară, Economia românescă este susținută de IMM-uri, bugetele sunt foarte reduse pentru a putea ține pasul, iar angajații trebuiesc instruiți continuu. Companiile mari o fac ușor, cele mici nu chiar atât de ușor”, mai spune Remus Dănăilă.
În plus, el a mai precizat că în ceea ce privește agricultura, oamenii nu vor veni la muncă nici dacă primesc salarii de 8.000 de lei pe lună.
Nu există o rețetă a succesului în business
Remus Dănăilă a mai precizat că în acest domeniu nu există o rețetă concretă a succesului și că trebuie mereu lucrat la nivelul managementului. Acesta a mai spus că nu se poate să existe un număr mare de angajați și să fie toți buni.
“Știți foarte bine că nu există rețeta succesului în domeniul business-ului. Trebuie lucrat la nivel de management. Fie că e mare, fie că e mic, managementul contează. Nu poți să ai 1.000 de angajati și toți să fie buni, dar contează foarte mult să ai câțiva manageri care să îi poată pune să fie eficienți. Problema este de educatie și mentalitate. Fiecare business are proproiul lui proces. Angajații sunt greu de urmărit. Sunt foarte multe lucruri de arajat în domeniul muncii. Firmele mari iau ceea ce e mai bun în piață”, a mai spus acesta.