Remus Rădoi a fost condamnat
Remus Rădoi, alias Codiță, este interlopul care îi ajuta pe șefii Poliției Române pentru a rezolva anumite dosare. Poliția îi oferea, în acest scop, informații clasificate. După ce a fost trimis în judecată împreună cu numeroși interlopi, Codiță are, în prezent, „coadă” în cazier.
Anumiți interlopi l-au trimis pe Rădoi în judecată acuzându-l de loviri, alte tipuri de violențe și tulburarea liniștii publice. Remus Rădoi se confruntă cu acuzații în cadrul a două dosare. De aceea a încercat să obțină o pedeapsă mai ușoară în acest caz. Drept urmare, a ajuns la o înțelegere cu victimele, printre care se numără și fiul cunoscutului interlop Cimino.
Cu toate acestea, pentru cazul desfășurat și în spațiul public, interlopul nu a putut evita condamnarea. El a fost condamnat cu suspendare, însă această sentință ar putea avea consecințe serioase în cazul în care va fi găsit vinovat și în celelalte două dosare aflate în curs de judecare.
„Dispune încetarea procesului penal privind pe inculpatul RĂDOI REMUS, zis Codita pentru săvârșirea infracțiunea de „lovire sau alte violențe”, ca urmare a retragerii plângerii prealabile de către persoana vătămată Trandafir Ionuţ Cimino. Dispune încetarea procesului penal privind pe inculpatul RĂDOI REMUS pentru săvârșirea infracțiunii de „lovire sau alte violențe”, ca urmare a retragerii plângerii prealabile de către persoana vătămată Privantu Dan Cristian.
Condamnă pe inculpatul RĂDOI REMUS la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „tulburarea ordinii si liniștii publice”. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabilește un termen de supraveghere de 2 ani, care se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei Redea, jud. Olt, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, afara de cazul in care din cauza stării de sănătate nu poate presta aceasta muncă”, este decizia pe care Remus Rădoi a atacat-o deja.
Cum a decurs „colaborarea” cu Poliția
Totul a început în 2019, când Rădoi a fost anchetat de procurori după ce s-a aflat că Poliția Română, mai precis, reprezentanți de vârf ai acesteia, îi cereau ajutorul după dispariţia Alexandrei Măceşanu.
Alexandra Măceșanu a apelat numărul de urgență 112 și a relatat că a fost răpită și agresată sexual. Ulterior, comisarul Nicolae Alexe, care conducea Inspectoratul de Poliție Olt, l-a contactat pe „Codiță”, care era recunoscut ca unul dintre cei mai periculoși interlopi din județ.
În urma acestui contact, i-au fost furnizate lui Rădoi numerele de telefon ale suspecților și alte informații confidențiale din anchetă. Acest episod a ridicat semne de întrebare cu privire la colaborarea dintre poliție și mediul infracțional.
Cu toate acestea, interlopul a profitat de încrederea polițiștilor și i-a trimis pe două piste greșite. La adresele furnizate Poliției ar fi locuit făptașii, care erau și dușmani de-ai lui Rădoi, așa cum a spus chiar el Poliției.
Totodată, la serviciile lui au mai apelat polițiștii și pentru a afla și a cui era maşina argintie surprinsă de camerele de supraveghere. Aceasta era o informație vitală după dispariția Alexandrei. Autoturismul s-a dovedit a fi, în cele din urmă, mașina lui Gheorghe Dincă.
Din păcate, în timp ce polițiștii se jucau de-a colaborarea cu „Codiță”, adevăratul ucigaș își vedea de treabă, torturând-o pe victimă.