Renașterea industriei militare ungare va crea sute de locuri de muncă

Ungaria

Industria militară din Ungaria ar putea înregistra o renaștere. Potrivit ultimelor informații, spre deosebire de anul trecut, în 2021, Ungaria vrea să aloce mai mulți bani pentru apărarea, această măsură generând totodată mai multe locuri de muncă.

Ungaria va putea aloca mult mai mult anul viitor decât anterior, respectiv o mie trei miliarde de forinți cheltuielilor pentru apărare, a declarat pentru televiziunea publică ungară M1, Tibor Benkő, ministrul ungar al apărării, care a adăugat: Jumătate din această sumă record va fi destinată pentru dezvoltări și investiții, ceea ce va contribui la revigorarea industriei militare din Ungaria, scrie Hirado.hu.

În prezent are loc dezvoltarea industriei militare, prin folosirea înaltei tehnologii, în cinci orașe ale țării, ceea ce va asigura multe sute de locuri de muncă pentru lucrătorii cu înaltă calificare profesională.

La noua fabrică a companiei Airbus din Ungaria anul viitor va începe producția de probă, iar din 2023 va începe producția în serie. La fabrica din Gyula, care va fi construită ca parte a investițiilor ecologice, vor fi realizate, în primul rând, cele mai importante componente de precizie ale elicopterelor, printre altele, piesele rotative. Fabrica va deservi întreaga paletă de produse din domeniul elicopterelor Airbus, inclusiv aviația civilă și militară.

Investiții în patru orașe din Ungaria

Pe lângă Gyula, în domeniul industriei militare a început câte o investiție și în alte patru orașe. La Zalaegerszeg, județul Zala, va fi fabricat cel mai modern tanc de infanterie, iar la Kaposvár, județul Somogy, va fi realizat vehiculul tactic de luptă. Kiskunfélegyháza, județul Bács-Kiskun, va fi baza de producție pentru pumnul blindat de ultimă generație, iar la Várpalota, județul Veszprém, va fi baza de producție pentru materiale explozive.

Ministrul apărării a precizat că fabricile de arme aflate în construcție nu vor servi doar forțele armate ungare, deoarece produsele lor de ultimă generație pot aduce venituri semnificative, astfel că pot contribui la prosperitatea economică a multor regiuni. Renașterea industriei militare ungare va crea și în mod direct multe locuri de muncă.

Pe lângă specialiștii care lucrează în producție mai este nevoie de ingineri militari și soldați instruiți pentru gestionarea noii generații de echipamente. Prin urmare, armata ungară a început extinderea sistemului de formare profesională la nivelul învățământului liceal și universitar.

”Începând din acest an, la Nyíregyháza, județul Szabolcs-Szatmár-Bereg, va funcționa un alt colegiu militar, iar intenția noastră este ca din 2022 să deschidem cel puțin o clasă similară și la Hódmezővásárhely, județul Csongrád”, a declarat Romulusz Ruszin-Szendi, comandantul forțelor armate ungare.