Constructorul francez Renault va lansa modelul Logan in Argentina si in Brazilia in luna mai respectiv in luna iulie, ca parte a implementarii strategiei Renault Commitment 2009 in America de Sud, informeaza un comunicat al companiei. Modelul Logan a devenit disponibil in America de Sud prin lansarea sa in urma cu doi ani in Columbia, Venezuela si Ecuador. 

In Argentina, modelul Logan va imbogati gama Renault care mai contine modelele Laguna II, Scenic I, Megane I si II, Clio II si Master. Constructorul francez detine o fabrica in Argentina, la Cordoba. Totodata, Renault va incepe sa importe modelul Scenic II din aprilie si modelul Megane II Coupe Cabriolet din iunie. 

Renault Logan este al treilea model lansat in Brazilia de francezi in cadrul programului Renault Commitment 2009, dupa noul Megane si Megane Grand Tour. Modelul Logan va fi echipat pe piata braziliana cu un motor pe baza de bioetanol, in premiera mondiala. Pentru inceput, 80% din componentele modelului Logan vor fi fabricate in Brazilia, Renault urmarind ca in, pana in 2009, procentul de componente locale din compozitia modelului Logan sa creasca la 90%. Renault va mai lansa inca trei modele in Brazilia pana la sfarsitul programului sau de crestere a vanzarilor si intentioneaza sa-si dubleze vanzarile in aceasta tara.  

Constructorul francez va produce modelul Logan in complexul Aytron Senna al companiei Renault-Nissan din Curitiba (Brazilia). Capacitatea de productiei a complexului este de 110.000 de autovehicule construite pe platforma X90 pe an. Logan-ul fabricat in Brazilia va fi destinat pietei locale dar si pietelor din Argentina si Mexic. 

In acelasi timp, Nissan va lansa si in Mexic un model derivat din modelul Logan care va fi construit tot in Brazilia. 

Renault a vandut 450.000 de Logan-uri de la lansarea modelului din 2004, iar in prezent acesta este produs in sapte tari si este comercializat pe 55 de piete.

Sursa: Capital 12 Aprilie 2007