Conform oficialilor mărcii franceze, Captur este un model complex care îmbină caracteristici de monovolum, SUV și berlină. Pe lângă aspectul modern și atractiv vehiculul are ca atu posibilitățile de personalizare. Combinatiile de nuante bi-ton pentru caroserie, culoarea jantelor, ambianțele interioare deschise sau închise, temele grafice prezente pe tapițerie sunt pe măsura unor personalități și gusturi extrem de variate.
Putin mai lung decât noul Clio, Renault Captur este destul de spațios pentru cinci persoane. Pasagerii din spate beneficiază de un confort peste medie datorită banchetei culisante. Prin extensie, volumul portbagajului poate atinge un maxim de 455 litri, fapt ce permite transportul unor bagajele voluminoase. La bord, două inovații inteligente subliniază caracterul de mașină polivalentă și intuitivă: torpodeul încăpător (11 litri) cu acces usor atât pentru șofer cât și pentru pasager și tapițeria detașabilă, care poate fi spălată sau înlocuită. Nu trebuie uitată nici tableta multimedia integrată R-Link care deschide perspective inedite către un nivel de conectivitate fără precedent în gama Renault și permite accesul facil la un catalog de aplicații evolutiv.
Motorizările de ultimă generație „100% turbo” ce echipează Renault Captur constituie un echilibru perfect între consumul redus de combustibil, performanța și plăcerea de a conduce. Sunt disponibile două propulsoare alimentate cu benzină – Energy TCe 90 (3 cilindri și o capacitate de numai 898 cmc) și TCe 120 EDC (4 cilindri și o capacitate de 1.198 cmc). Acesta din urmă este cuplat la cutia de viteze EDC (Efficient Dual Clutch). Cu performanțe notabile, motorul diesel Energy dCi 90 înregistrează un consum de numai 3,6 l la 100 km și emisii reduse (95 gr. C02 / km), ce reprezenta un record pentru categoria sa. Pe viitor acesta va putea fi asociat și unei cutii de viteze EDC.
În cazul variantelor alimentate cu benzină, lista de prețuri cu toate taxele incluse pentru Renault Captur începe de la 12.600 euro (Authentique – Energy Tce90) și urcă până la 17.200 de euro (Dynamique – Tce120 EDC). Variantele diesel, toate cu motorul Energy dCi90, costă între 14.000 de euro și 16.300 de euro. Mașina va fi disponibilă în întreaga rețea Renault începând de joi, 22 mai.
Varianta de bază, Authentique nu dispune în dotarea standard nici de aer condiționat, nici de oglinzi laterale pliabile electric și nici de sistem de navigație. Aflat în lista de opțiuni, aerul condiționat cu reglare manuală costă 645 euro, în timp ce climatizarea automată, aflată în dotarea standard doar pe versiunea de top costă 282 de euro. Mult-lăudatul sistem R-Link este opțional chiar și pe varianta de top și are un preț de 323 de euro. Toate prețurile echipamentelor opționale menționate sunt fără TVA.