Renault anticipează o scădere apropiată de 7% a pieţei auto europene în acest an, proiecţie mai optimistă decât cea anterioră, care miza pe un declin de 7-9%, deoarece expirarea programelor de reînnoire a parcurilor auto a afectat vânzările mai puţin decât s-a anticipat.

Constructorii auto care au beneficiat de programele guvernamentale de reînnoire a parcurilor auto introduse pe multe pieţe europene anul trecut pentru a încuraja cererea se tem că al doilea semestru va fi dificil.

„Am anticipat o scădere cuprinsă între 7% şi 9% pentru întregul an. Suntem mai aproape însă de o scădere de 7%. Vedem mai puţine incertitudini despre finalul anului decât vedeam în iulie. Situaţia îşi revine la normal mai lin decât ne-am temut. Cu toate acestea, scăderea pieţelor europene există”, a declarat Patrick Pelata, directorul general delegat pentru operaţiuni al Renault.

O mare parte din programele guvernamentale de prin care se acordă stimulete financiare la casarea unei maşini vechi şi achiziţionarea uneia noi au expirat. Franţa va continua, însă, să acorde prime de casare, deşi mai mici, până la finele anului.

SURSA: Mediafax