Renault va lansa în România, în luna noiembrie, înlocuitorul modelului Megane Sedan, denumit Fluence, disponibil cu două motorizări pe benzină şi două diesel, a anunţat, luni, reprezentanţa locală a constructorului francez.

Modelul Fluence va fi produs la Bursa, Turcia, în fabrica Oyak, în locul Megane Sedan, pe aceeaşi linie de fabricaţie, se arată într-un comunicat al Renault. Pe lângă România, modelul Fluence va fi lansat, tot în noiembrie, în Turcia şi Rusia.

Preţurile noului model nu au fost comunicate

Pentru Fluence Renault a făcut investiţii în valoare de 110 milioane de euro. Aproape jumătate din sumă a fost dedicată realizării utilajelor pentru furnizor, iar restul a fost investit în uzină.

Maşina are 4,62 metri lungime, 1,80 metri lăţime şi 1,48 metri înălţime, ampatamentul fiind de 2,7 metri, iar volumul portbagajului de 496 de litri.

Renault Fluence va dispune de aer condiţionat în dotarea standard, precum şi de ABS cu asistenţă la frânarea de urgenţă (AFU) şi şase airbag-uri.

Două motoare diesel şi două pe benzină

Motorul de bază pe benzină dezvoltă 110 Cai Putere (CP) dintr-un propulsor de 1,6 litri, iar celălalt motor pe benzină disponibil este de 2 litri şi 140 CP. Acest propulsor va putea fi cuplat la o cutie de viteză automată.

Ambele motoare diesel disponibile sunt de 1,5 litri, însă primul dezvoltă 85 CP, iar cel de-al doilea 105 CP. În 2011 Renault va lansa o versiune 100% electrică a modelului Fluence.

A doua generaţie a modelului Megane Sedan a fost lansată în România în septembrie 2003, fiind comercializată în peste 35.000 de unităţi până în prezent. Segmentul din care face parte Megane Sedan (clasa C) deţine o cotă de piaţă de aproximativ 30%, jumătate din vânzări fiind reprezentate de berlinele în trei volume (maşini sedan).

Renault Fluence este al cincilea model produs de Renault în uzina Oyak, funcţională din 1969.

0-36286-capital0002fluencelateralfata.jpg 0-36287-capital0003fluencelateralfata.jpg

 

 

 

 

 

 

SURSA: Mediafax