Grupul Renault, proprietarul Dacia, va subvenţiona vânzările maşinilor proprii în Franţa, până la sfârşitul lunii februarie, pentru cumpărătorii care casează automobilele vechi, transmite Mediafax.

Guvernul francez a redus, începând cu 1 ianuarie, de la 1.000 de euro la 700 de euro prima oferită celor care casează un automobil vechi pentru cumpărarea altuia nou. Renault va plăti, însă, diferenţa în următoarele două luni, a declarat unul dintre vicepreşedinţii diviziei pentru Franţa a Renault, Bernard Cambier, la postul de radio BFM.

El a asigurat că piaţa auto franceză va rămâne puternică în prima jumătate a acestui an.

Vânzările Renault şi Dacia au crescut cu 90% în decembrie, comparativ cu un avans de 45% pentru piaţa franceză, a adăugat Cambier. În 2009, vânzările grupului au urcat cu 14% în Franţa, în timp ce piaţa locală au crescut cu 10,5%.

Dacia, pe locul 3 în Franţa

Pe de altă parte, maşinile Dacia au urcat în premieră pe locul trei în topul celor mai fiabile automobile din Franţa, potrivit unei analize a publicaţiei UFC-Que Choisir, transmite Le Figaro.

Pe primele locuri s-au plasat două mărci construite de grupul nipon Toyota, respectiv Daihatsu, cu un indice de fiabilitate de 96,2%, şi Lexus, cu 94,13%. Dacia a primit un indice de fiabilitate de 92,61%.

SURSA: Mediafax