Noua forma a taxei de mediu aplicata la prima inmatriculare a masinilor second-hand este o masura benefica si justificata, care va ajuta piata auto din Romania si va duce la scaderea importurilor de masini rulate, avand astfel un efect pozitiv asupra mediului, a anuntat, miercuri, Renault Romania.

„Renault Romania considera binevenita si justificata initiativa autoritatilor romane privind modificarea taxei de mediu si aplicarea prompta a noilor reglementari. Aceasta masura, care reduce numarul importurilor de masini vechi, este benefica pentru industria auto romaneasca, pentru siguranta rutiera si pentru mediul inconjurator”, se transmite intr-un comunicat al companiei.

De asemenea, directorul comercial al Renault Romania, Jacques Daniel este de parere ca noile norme vor permita tarii noastre „sa isi continue procesul de innoire a parcului auto si sunt menite sa impulsioneze piata vehiculelor noi, aflata in cadere libera in acest moment”.

Noua forma a taxei de poluare auto a intrat in vigoare incepand cu data de 15 decembrie a.c. Aceasta a fost triplata pentru masinile second-hand aflate la prima inmatriculare. In acelasi timp, taxa a fost suspendata pentru masinile noi, precum si pentru cele rulate, care se incadreaza in categoria Euro 4 si in acelasi timp nu au o capacitate cilindrica mia mare de 2.000 cmc.

De asemenea, autovehiculele ce se incadreaza in norma de poluare „Euro 5” nu vor fi supuse taxarii la prima inmatriculare.

Potrivit Asociaţiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), Renault a vandut 20.029 unitati pe piata romaneasca in primele 10 luni ale acestui an, in scadere cu 27,9% fata de aceeasi perioada a anului 2007.