Renault Technologie Roumanie a inaugurat astazi centrul tehnic de la Titu, pe o suprafata de 330 de hectare, teren ce a apartinut unei foste baze aeriene situata la jumatatea drumului dintre Bucuresti si Ploiesti. Suprafata construita a cladirilor va avea 80.000 de mp.

Centrul tehnic de la Titu va realiza o parte din testele pentru vehicule si organe mecanice concepute de birourile de proiectare ale grupului Renault. Centrul de la Titu vine in completarea centrelor din Aubevoye si Lardy din Franta, acolo unde Renault continua sa investeasca pentru a le mentine la cel mai inalt nivel.

Centrul de la Titu va cuprinde bancuri de incercari destinate vehiculelor intregi si componentelor .

La Titu vor fi angajati 3.000 de ingineri care se vor alatura celor 1.300 din Bucuresti si 700 din Pitesti. Inginerii de la Titu vor testa rezistenta la frig, expunerea la soare si modul de comportare in ploaie al automobilelor, pe o lungime de 30 de km de piste ce vor fi construite aici. Acestea vor cuprnde inelul de viteza, pistele deformate si zone de apa, care vor produce conditii de rulare a masinilor in situatii reale.

Toate acestea vor fi completate de un laborator de analiza a meterialelor. Demararea activitatii este prevazuta pentru 2009.

 Cititi si:

EXCLUSIV: Investiţia Renault de la Titu va creşte de 3 ori bugetul local