Carlos Ghosn, CEO-ul Renault, a anuntat ca ar putea recurge la noi reduceri de productie, in cazul in care piata auto isi continua deteriorarea.

Seful Renault a comentat si asupra pachetului de stimulente de 26 miliarde euro, menit sa sustina economia franceza, anuntat anterior de presedintele francez Nicolas Sarkozy. Planul include si masuri de sustinere a industriei auto, unde s-a remarcat o scadere drastica a vanzarilor.

Ghosn a apreciat ca masurile indicate de presedintele Nicolas Sarkozy sunt „foarte bune”, insa a avertizat ca cea mai mare problema a industriei auto o reprezinta creditarea.

Guvernul vrea, de asemenea, sa aloce o linie de credit de 1 miliard euro, pentru finantarile auto, prin care sa asigure populatiei posibilitatea de a continua sa ia masini pe credit.

In plus, prin planul de stimulente consumatorii care vor schimba o masina veche pe una noua si ecologica vor primi un bonus de 1.000 de euro.

CEO-ul Renault a declarat, de asemenea, ca nu are in plan noi concedieri pe termen scurt, insa daca situatia de pe piata o va cere, disponibilizarile vor continua.

Renault a anuntat deja ca va concedia 6.000 de persoane in Europa si opreste productia in mai multe uzine in aceasta luna.

Sursa: People’s Daily