Renault ar putea păstra pachetul de acţiuni deţinut la Volvo (21,8%) până când revenirea pieţei camioanelor va propulsa cotaţia bursieră cu 25%, până la un nivel care ar permite grupului francez să ceară circa 50 miliarde coroane suedeze (6,8 miliarde dolari), acoperindu-şi majoritatea datoriilor.

Renault va aştepta cel mai probabil până când îmbunătăţirea perspectivelor de vânzări ale Volvo va ridica preţul acţiunilor companiei suedeze la 112,5 coroane, urmând apoi să vândă pachetul de acţiuni, potrivit mediei estimărilor celor zece analişti contactaţi de Bloomberg.

Acţiunile Volvo au crescut cu 47% în acest an şi au închis joi la 90,15 coroane.

Directorul general al Renault, Carlos Ghosn, s-a angajat în luna martie să reducă datoriile grupului, în valoare totală de 5,9 miliarde euro (7,8 miliarde de dolari), prin vânzări de active non-strategice.

Băncile se pregătesc să liciteze în cadrul vânzării acţiunilor la Volvo şi aşteaptă invitaţii în acest sens în viitorul apropiat, au declarat surse apropiate unor mari instituţii financiare interesate de tranzacţie.

„Renault nu se află sub presiuni reale de refinanţare în prezent, aşa că Ghosn poate aştepta ca relansarea din Statele Unite să fie reflectată mai bine în preţul acţiunilor Volvo”, a declarat Max Warburton, analist la Sanford C. Bernstein în Londra, care a anticipat corect că Renault va intra într-un schimb de acţiuni cu Daimler cu trei săptămâni înainte ca cele două companii să anunţe tranzacţia.

În contextul îmbunătăţirii condiţiilor de pe piaţa de credit şi posibilităţii de restituire cel mai devreme în 2011 a împrumutului de trei miliarde euro obţinut anul trecut de la statul francez, analistul anticipează că Renault ar putea aştepta până atunci pentru a realiza o „tranzacţie curată”.

SURSA: Mediafax