Renunțați imediat la parizer! S-a aflat ce pun în el. Nu vei mai mânca niciodată

Nu de puține ori am auzit că parizerul nu este un aliment sănătos. Cu toate acestea, mulți dintre noi nu rezistăm tentației și îl cumpărăm. Alături de o felie de pâine și muștar el este o gustare extrem de apreciată de marea majoritate a românilor. Acum, însă, s-a aflat ce bagă în el. Când veți știi exact, veți renunța imediat la parizer!

De câte ori nu ne-am oprit din drum pentru a cumpăra câteva felii de parizer? De și mai multe ori ne-am dus cu gândul la o felie de pâine cu muștar însoțită de acest aliment. Între timp, toți specialiștii în sănătate ne-au avertizat asupra pericolului din parizer. Ei au dezvăluit ce conține el și de ce trebuie evitat total.

Acum, se știe exact ce este în parizer. Nu toată lumea este conștientă și cu siguranță că puțini mai vor să mănânce după ce află acest lucru. Asta pentru că potrivit ultimelor date, jumătate din parizerul de pe piață conţine piele de pasăre, emulsie din şorici, zgârciuri, cartilagii şi până la 19 aditivi.

Poate nu știați, dar 3% din alimentul analizat are gust intensificat cu monoglutamatul de sodiu şi este colorat cu extract de gândaci!

Renunțați imediat la parizer! S-a aflat ce bagă în el. E o adevărată bombă pentru sănătate

Acest tip de mezel nu trebuie consumat de copii, dar nici de adulți care suferă de probleme cardiovasculare.

Potrivit unui studiu privind calitatea parizerului, au fost analizate 52 de produse. La fabricarea sortimentelor de parizer analizate s-au folosit următoarele ingrediente: emulsie din piele de pasăre, emulsie de şorici, carne de pui, carne de pui şi de curcan separată mecanic, carne de pui dezosată mecanic, carne de pasăre separată mecanic, piept de pui, carne de curcan, piept de curcan, piele de curcan, piele de pui, grăsime de pasăre, grăsime de pui, carne de porc, pulpă de porc, carne de vită, slănină, șoric de porc, colagen, cașcaval, apă, făină de grâu, fibre de soia, fulgi dezhidrataţi de ardei, fibre de mazăre, fibre vegetale din soia şi sfeclă de zahăr, izolat de soia, amidon cartofi, proteină animală din porc, proteină vegetală din soia, proteină vegetală hidrolizată, amidon, proteină din lapte, lapte praf, proteină din soia, sirop de glucoză, dextroză, lactoză, glucoză, zahăr, maltodextrină, proteină din soia, sare neiodată, sare cu nitriți, extract natural de boia dulce, extracte vegetale, ardei roşu, condiment de ardei, condimente, extracte din condimente.

Renunțați imediat la parizer! S-a aflat ce bagă în el. E pericol pentru sănătate

În produsele analizate s-au identificat 48 aditivi alimentari și alte substanțe, după cum urmează: aromă de fum, arome, difosfat de sodiu, polifosfați de sodiu, izoascorbat de sodiu, nitrit de sodiu, acid ascorbic, eritorbat de sodiu, carmin, iodat de potasiu, monoglutamat de sodiu, acid citric, acetat de sodiu, citrat de sodiu, glucono-delta-lactona, citrat trisodic, lactat de potasiu, diacetat de sodiu, caragenan, gumă de guar, gumă de xantan, gumă Tara, gumă Konjac, gumă locust, gumă de caruba, di-polifosfați de sodiu și potasiu, acid lactic, lactat de calciu, tartrați de sodiu, guanilat disodic, inozinat disodic, alginat de sodiu, citrat de sodiu, acid citric, sulfat de calciu, 5-ribonucleotide disodice, acizi graşi vegetali, esterii acidului lactic, trifosfaţi, diacetat de sodiu, carbonat de sodiu, acetat de sodiu, acid eritorbic, fosfat de calciu, clorură de potasiu, lactat de sodiu, polifosfat de sodiu şi potasiu şi azotit de sodiu.