Renunțați la aceste obiceiuri dacă vreți să scăpați de grăsimea abdominală!

Genetica și vârsta joacă un rol important în acumularea grăsimii abdominale. O serie de greșeli comune pot exacerba problema. De la alegeri alimentare proaste și un stil de viață sedentar, până la niveluri ridicate de stres și somn inadecvat, anumiți factori contribuie la acumularea grăsimii pe abdomen.

Înțelegerea acestor capcane este crucială pentru elaborarea unor strategii eficiente de combatere a excesului privind grăsime abdominală.

Greșeli precum consumul excesiv de zahăr sau mâncatul fără a mesteca bine alimentele trebuie evitate. Iată ce ar trebui să faceți, potrivit Shefind.

1. Consumul excesiv de zahăr la micul dejun

Opțiunile de mic dejun bogate în zahăr, cum ar fi cerealele îndulcite, produsele de patiserie și băuturile dulci, provoacă creșteri rapide ale zahărului din sânge. Ele sunt urmate de blocaje care ne fac să simțim nevoia de a mânca mai mult zahăr sau carbohidrați rafinați. În timp, acest ciclu poate perturba sensibilitatea la insulină. Acest lucru  duce la creșterea stocării grăsimii, în special în jurul abdomenului.

Optați pentru un mic dejun complet, care conține proteine, grăsimi sănătoase și fibre. Luați în considerare opțiuni precum fulgi de ovăz acoperiți cu nuci și semințe. Sau ouă cu pâine prăjită din cereale integrale și avocado.

zahăr
Eliminați zahărul pentru a scăpa de grăsimea abdominală/ SURSA FOTO: Dreamstime

2. Omiterea proteinelor

Proteinele joacă un rol crucial pentru organism. Atunci când sărim peste ele, putem mânca excesiv mai târziu, în cursul zilei. Acest lucru poate duce la balonare și disconfort. Corpul se luptă să digere mesele bogate.

Aportul inadecvat de proteine la micul dejun nu poate stimula hormonii de sațietate. Acest lucru duce la supraalimentare și la creșterea potențială în greutate.

3. Mâncatul prea repede, fără a mesteca bine

Mulți oameni au acest prost obicei, fără să-și dea seama. Mestecatul este „esențial” pentru o digestie corectă. Mâncatul prea repede poate duce la înghițirea aerului, ceea ce contribuie la balonare.

În plus, s-ar putea să vă împiedice să descompuneți complet alimentele, provocând disconfort intestinal și o absorbție redusă a nutrienților. Această tendință poate contribui la creșterea în greutate și lipsa opțiunilor nutritive.

Pentru o digestie mai bună, pentru a preveni balonarea și acumularea de grăsime din burtă, este important să savurați fiecare mușcătură. Oferiți timp mestecării și unei digestii adecvate.

4. Supraîncărcare cu fibre

Deși fibrele sunt esențiale pentru sănătatea digestivă și pot ajuta la gestionarea greutății prin promovarea senzației de sațietate, consumul excesiv, mai ales dacă organismul nu este obișnuit cu alimente bogate în fibre, poate copleși sistemul digestiv.

Consumul unei cantități mari de fibre, dimineața, în special din surse procesate, cum ar fi cerealele sau batoanele îmbogățite cu fibre, poate copleși sistemul digestiv. O cantitate prea mare de fibre poate provoca balonare, gaze și disconfort.

Alegeți surse naturale de fibre. Inclusiv legume, fructe, cereale integrale și leguminoase. Faceți această alegere în locul alimentelor procesate, care au mai multe calorii.

5. Consum excesiv de alimente bogate în calorii

Consumul unor porții mari de alimente bogate în calorii poate contribui la grăsimea abdominală. Acest obicei duce adesea la un aport excesiv de calorii atunci când rata metabolică a organismului încetinește în mod natural pregătirea pentru somn. Excesul de calorii poate fi stocat sub formă de grăsime, în special în zona abdominală.

6. Gustările mâncate seara, târziu

A mânca târziu noaptea înseamnă că organismul are mai puțin timp pentru a metaboliza și a arde caloriile consumate. Asta poate duce la o probabilitate crescută ca aceste calorii să fie stocate sub formă de grăsime. Se va întâmpla, în special, în zona abdominală.

În plus, pot duce la perturbări ale tiparelor de somn. Procesul digestiv poate interfera cu un somn odihnitor. Calitatea slabă a somnului a fost asociată cu creșterea în greutate.

În primul rând, metabolismul corpului tinde să încetinească pe măsură ce te pregătești pentru somn. Astfel, caloriile consumate în acest timp pot fi arse mai puțin eficient.

7. Carbohidrați goi

Răsfățul cu „carbohidrații goi”. Adică alimente bogate în carbohidrați. Acestea nu au suficiente proteine sau fibre. Ceea ce poate contribui la creșterea în greutate și a inflamației.

Carbohidrații procesați și rafinați pot provoca creșteri rapide ale nivelului de zahăr din sânge. ele sunt urmate de blocaje rapide. Aceste fluctuații declanșează foamea și pofte, ducând adesea la supraalimentare și, ulterior, la creșterea în greutate.