Renunțați la oțet când curățați aceste lucruri din casă. Internetul vă spune de ceva timp că oțetul este magic și poate curăța tot ce dorim.
Renunțați la oțet când curățați aceste lucruri din casă dacă nu vreți să le deteriorați. Există, însă, câteva articole pe care ar trebui să nu le curățați folosind acest ingredient din cămară.
Oțetul poate face minuni și este folosit la diverse activități casnice, mai ales când vrem să curățăm anumite obiecte sau suprafețe. Există, totuși câteva excepții, când oțetul nu trebui utilizat, potrivit Cnet.
Deși ajută la îndepărtarea petelor, oțetul poate dăuna unor materiale sau aparate pe care este folosit. Iată care sunt acestea:
Fierul de călcat
Ați văzut pe rețelele de socializare acest truc de curățare a fierului de călcat? Ar trebui să turnați oțetul prin canalul de apă al fierului de călcat, dar acest lucru poate deteriora aparatul.
Este mai bine să urmați instrucțiunile producătorului în acest caz.
Suprafețe cerate
Oțetul va îndepărta ceara de pe mobilă, lăsând-o fără luciu. De aceea, substanțele speciale pentru mobilier sunt o alegere mai sigură.
Blaturi și podele din piatră
Oțetul este un acid și poate distruge granitul și marmura. Detergentul de spălat vase și apa caldă sunt mai eficiente și nu vor afecta materialele.
Podele din lemn masiv
Oțetul poate afecta podelele, așa că nu riscați. Curățați podeaua din lemn de esență tare numai cu produse de curățare concepute pentru lemn de esență tare.
Mașini de spălat vase
În ciuda faptului că oțetul alb este ales frecvent ca opțiune de curățare pentru mașinile de spălat vase, este bine se renunțe la acest obicei, deoarece s-a constatat că oțetul are un efect redus.
Ba chiar poate deteriora conductele și componentele din cauciuc ale mașinii de spălat vase.
De aceea, este bine să folosiți doar produsele speciale destinate curățării mașinilor de spălat.
Cratițe și tigăi
Mulți oameni folosesc amestecul de oțet și bicarbonat de sodiu pentru a curăța tigăile și cratițele, dar această combinație nu funcționează. Există multe alte moduri de a curăța cratițele și tigăile, fără oțet.
Ecranele dispozitivelor
Oțetul alb poate ajuta la eliminarea dungilor inestetice de pe ecranele telefoanelor sau televizoarelor, dar ar trebui evitat, deoarece le poate deteriora proprietățile.
Acest lucru le poate face mai puțin receptive la orice elemente ale ecranului tactil și poate duce chiar la spargerea dispozitivelor.
Folosiți, în schimb, un burete moale sau o cârpă umedă cu apă pentru a îndepărta dungile. De asemenea, puteți achiziționa șervețele concepute special pentru electronice.
Suprafețe grase
Oțetul nu funcționează la îndepărtarea grăsimii de pe suprafețe, deoarece este un acid. Utilizați un detergent alcalin, cum ar fi detergentul de vase, pentru a scăpa de petele de de ulei și mizerie.
Puteți alege, în schimb, bicarbonatul de sodiu
Bicarbonatul de sodiu curăță toate suprafețele fără să le deterioreze. În plus, acest produs ucide bacteriile și nu este toxic. Cu toate acestea, nu este indicat să folosiți oțet și lămâie pe suprafețele de aluminiu, întrucât îl corodează.
Chiar dacă această rutină simplă poate păstra baia mai curată pentru mai mult timp, există pași suplimentari pe care îi puteți face, zilnic, pentru a vă asigura cât mai igienizată și aerisită.
De exemplu, după ce ați uscat pereții, ușa și podeaua dușului, luați o sticlă cu pulverizator și umpleți-o cu oțet alb diluat. Pulverizați pereții și ușa cabinei de duș cu acest amestec. Va ucide orice bacterie și mirosuri ciudate.