Mai multe sute de ofiţeri de informaţii vor alcătui noul Serviciu Clandestin de Apărare (Defense Clandestine Service). Noua structură va avea în vedere trimiterea agenţilor în zone care prezintă un interes sporit în prezent, printre acestea numărându-se Africa, unde al-Qaida este tot mai activă şi zone din Asia, ameninţarea rachetelor nord-correne şi creşterea puterii militare chineze îngrijorând Administraţia de la Washington.
Agenţii Departamentului Apărării sunt deja implicaţi în activitatea de culegere de informaţii în domenii precum terorismul şi armele de distrugere în masă, cei mai mulţi lucrând sub acoperire în cadrul rezidenţelor CIA de la ambasadele americane.
Un raport intern întocmit anul trecut de James Clapper, directorul Comunităţii americane de Informaţii (National Intelligence), atrăgea atenţia că Agenţia de Informaţii a Apărării se axează mai degrabă pe misiunile tradiţionale de culegere de informaţii în zonele de război şi mai puţin pe spionajul „naţional”, care constă în culegerea de informaţii referitoare la problemele globale şi confruntarea acestora cu cele obţinute de alte servicii de spionaj americane.
Studiul mai menţionează că Pentagonul nu a răsplătit suficient prin promovări activitatea agenţilor săi în exterior, astfel că mulţi dintre aceştia au plecat la CIA ori s-au reorientat către alte activităţi în cadrul Pentagonului.
Prin noul serviciu se doreşte depăşirea acestor neajunsuri. Ofiţerii care vor activa în cadrul său, militari şi civili, vor fi subordonaţi atât şefului rezidenţei locale a CIA cât şi centralei noii structuri informative. Se încearcă astfel să se răspundă şi plângerilor CIA-ului, care vedea în activitatea ofiţerilor de informaţii militari o intruziune în zona sa de competenţă.
Reorganizare: Americanii își trimit spionii în China
23 aprilie 2012, 23:41
Ultima modificare în 24 aprilie 2012, 02:41
Pentagonul îşi reorganizează serviciul de spionaj, trimiţând mai mulţi ofiţeri să lucreze împreună cu cei ai CIA-ului pentru a culege informaţii în ţări cum ar fi China, după ce în ultimul deceniu s-a concentrat pe zonele de conflict.
Etichete:
Publicat in categoriile: Eveniment
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Eveniment
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- ALEGERILE DIN FRANȚA. Hollande și Sarkozy se vor duela în turul doi
- Ar trebui americanii să se teamă? China şi Rusia au demarat primele lor manevre navale comune
- Secretele unui avion american de spionaj au fost descifrate de Iran
- FMI, un plasament atractiv. Rusia vrea să-şi majoreze cu contribuţia cu peste 10 miliarde dolari
- MRU: Nu am niciun fel de emoţii pentru moţiune
- Liber la minivacanţa de 1 Mai: Pe 30 aprilie, bugetarii vor avea zi liberă
- Posibile alegeri anticipate în Olanda, după refuzul adoptării programului de austeritate
- Pot alegerile prezidenţiale din Franţa să arunce în aer Europa?
- Noua tehnologie militară: În zece ani, va domina câmpurile de luptă
- Borowitz Report: Prostituatele au tăiat drastic ratingul SUA