Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că continuă procesul de reorganizare a instituțiilor guvernamentale. El a susținut că atenția e îndreptată pe Ministerul Justiției. Liderul PSD a exprimat dorința de a finaliza acest proces până la sfârșitul lunii iunie, la nivelul tuturor ministerelor.
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat la începutul ședinței de Guvern că procesul de reorganizare a instituțiilor guvernamentale continuă, începând astăzi cu Ministerul Justiției.
Primul-ministru îşi propune să finalizeze acest proces la nivelul tuturor ministerelor până la sfârşitul lunii iunie.
”Continuăm procesul de reorganizare a instituţiilor guvernamentale, azi este rândul Ministerului Justiţiei”, a anunţat premierul la începutul şedinţei de Guvern.
Marcel Ciolacu vrea reorganizarea la nivelul tuturor ministerelor până în iunie
De asemenea, a subliniat intenția de a accelera ritmul pentru a finaliza reorganizarea la nivelul tuturor ministerelor până la sfârșitul lunii iunie.
”Vom mări ritmul astfel încât, până la finalul lunii iunie, să finalizăm acest proces la nivelul tuturor ministerelor”, a mai spus Marcel Ciolacu.
9 dintre cele 20 de instituții centrale ale Guvernului și-au redus deja structura
În aprilie, premierul a menționat că 8 dintre cele 20 de instituții centrale ale Guvernului și-au redus deja structura de personal. Marcel Ciolacu a susținut că procesul va fi accelerat pentru restul ministerelor. Potrivit acestuia, termenul asumat de 30 iunie trebuie să fie respectat.
El a menționat că, la nivel central, 8 din cele 20 de instituții au fost deja reorganizate.
Următorul pas va fi reorganizarea agențiilor de stat
Premierul a subliniat, atunci, că miniștrii mai au doar trei luni pentru a prezenta planurile de reorganizare.
După finalizarea reorganizării celor 20 de instituții, următorul pas va fi reorganizarea agențiilor de stat.
În cele din urmă, se vor reorganiza și administrațiile locale.
Actualul sistem bugetar nu este sustenabil pentru România
La acel moment, premierul Marcel Ciolacu a declarat că actualul sistem bugetar, așa cum este configurat, nu este sustenabil pentru România și nu va contribui la dezvoltare.
Premierul a subliniat că există o așteptare de 30 de ani pentru reforma administrativă.
El a accentuat necesitatea unei reforme administrative strategice, planificate în detaliu, nu generalizate și bazate pe numărul de locuitori.
Marcel Ciolacu a adăugat că România a pierdut momentul potrivit pentru aceste reforme, în timp ce alte țări, precum Polonia, au acționat în această direcție.