Marcel Ciolacu a oferit mai multe explicații după ce a fost adoptată hotărâre privind reorganizarea, funcţionarea şi atribuţiile Secretariatului General al Guvernului (SGG).
Marcel Ciolacu spune că secretariatul va deveni mai eficient
Conform acutului normativ, la nivelul ordonatorului principal de credite, incluzând şi entităţile fără personalitate juridică din Aparatul de lucru al Guvernului, pentru care SGG are calitatea de angajator, au fost reduse 99 de posturi. Din acestea, 25 reprezintă funcţii de conducere.
În acest context, numărul maxim de posturi va fi 670. Din acestea, 53 de posturi, respectiv 7,91%, vor fi de conducere.
Marcel Ciolacu a susținut că SGG va deveni, în această modalitate, mai fiabil şi mai eficient.
„După o analiză riguroasă, avem un prim progres în derularea procesului de reorganizare. Am aprobat în şedinţa de astăzi reorganizarea Secretariatului General al Guvernului, punctul central al administraţiei guvernamentale, care va deveni astfel mai fiabil şi mai eficient. Vom continua reorganizarea ministerelor având în atenţie atât reducerea cheltuielilor, cât şi a numărului instituţiilor implicate în avizarea documentelor”, a declarat Marcel Ciolacu, conform unui comunicat transmis de Guvern.
Au fost reduse 66 de posturi, dintre care 19 reprezintă funcţii de conducere
La nivelul Secretariatului General al Guvernului (SGG) au fost reduse 66 de posturi. Din acestea, 19 reprezintă funcţii de conducere. Astfel, vor rămâne 516 de posturi, din 582, câte existau până la această schimbare. Din cele 516, sunt 43 sunt funcţii de conducere.
Amintim că Hotărârea aprobată de Executiv reprezintă prima etapă de reorganizare la nivelul SGG ca ordonator de credite. Sunt vizate și entităţile fără personalitate juridică din cadrul Aparatului de lucru al Guvernului, pentru care SGG are calitatea de angajator.
Acest proces de reorganizare se va finaliza cu reducerea numărului de posturi de la 769, la 670. Vor mai rămâne doar 53 de funcţii de conducere, respectiv 7,91%.
Anterior, Executivul a aprobat suplimentarea bugetului SGG, pentru Departamentul pentru Relaţii Interetnice. Este vorba despre o sumă de 23,6 milioane lei.
Potrivit unui comunicat, fondurile vor fi alocate celor 19 organizaţii ale cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale reprezentate în Parlamentul României şi membre ale Consiliului Minorităţilor Naţionale pentru finalizarea activităţilor şi proiectelor iniţiate până în prezent, care permit cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale din România să-şi dezvolte cultura, precum şi să-şi păstreze elementele esenţiale ale identităţii lor, respectiv limba, tradiţiile şi patrimoniul cultural.