Concret, USR este de părere că PMP una spune și alta face după ce partidul din care face parte Traian Băsescu a votat mai multe proiecte ale Gabrielei Firea.
„PMP este la remorca PSD! După ani de zile în care una au vorbit şi alta au votat, PMP şi-a dat arama pe faţă. A votat proiectele Gabrielei Firea şi ale administraţiei PSD.
A votat la vedere, explicit şi fără să mai salveze măcar aparenţele, două proiecte extrem de grave pentru Bucureşti: proiectul dării în plată a Satului Francez pentru Costanda şi PUZ Sector 2.
Astăzi avem încă o dovadă că decizia de a nu face compromisuri politice la Bucureşti a fost una corectă. PMP la Capitală a fost şi a rămas o simplă unealtă a PSD. USR a luptat aproape zi de zi în ultimele două săptămâni ca să blocheze cele două tunuri de final de mandat ale administraţiei PSD.
Alături de consilierii PNL, am reuşit până acum să blocăm proiectele Gabrielei Firea. Acum, după trecerea PMP în tabăra PSD, lucrurile devin mai dificile. Dar, nu imposibile”, arată USR Bucureşti, într-o postare pe Facebook.
Radu Mihaiu va contesta în instanță PUZ Coordonator Sector 2
Candidatul susținut de către PNL șu USR PLUS pentru funcția de primar al Sectorului 2 a notat pe pagina sa oficială de Facebook că va contesta în instanță PUZ Coordonator Sector 2.
„Mafia imobiliară a câştigat astăzi prin adoptarea PUZ Sector 2, introdus pe uşa din dos pe ordinea de zi, o bătălie, dar nu şi războiul.
Vom contesta în instanţă acest PUZ şi în prima şedinţă de după validarea mandatului noilor consilieri de la alegerile din 27 septembrie, vom introduce la vot o hotărâre de anulare a deciziei de azi.
Actualul Consiliu General are 0 legitimitate, cu o lună înainte de expirarea mandatului, să adopte o astfel de hotărâre ruşinoasă. Vom întoarce această hotărâre girată de prietenii vechi Popescu şi Firea”, a scris Mihaiu, pe Facebook.
Despre ce proiect este vorba
Proiectul de hotărâre privind darea în plată a unei părţi din Satul Francez, având în vedere obligaţiile municipalităţii către Maria şi Costică Constanda, a fost respins joi, pentru a cincea oară, de Consiliul General al Capitalei.
S-au înregistrat 32 de voturi „pentru”, unul împotrivă şi opt abţineri, însă pentru a fi adoptat proiectul avea nevoie de votul favorabil a cel puţin două treimi din numărul total (51) al consilierilor municipali în funcţie.
Consilierul municipal USR Ana Ciceală a criticat proiectul, arătând că acesta prevede o „densificare maximală” şi generează o „degradare a condiţiilor de viaţă” ale locuitorilor, fiind diminuate „zeci de hectare de spaţii verzi”.
Ea a opinat că proiectul este „absolut nociv pentru Bucureşti”, menţionând că oraşul se află în procedură de infringement din cauza poluării şi suferă de lipsa spaţiilor verzi.