“Suntem interesaţi de acest depozit de gaze care se realizează la Mărgineni, dar acum  suntem în faza studiului de fezabilitate, pentru a decide dacă este mai profitabil pentru noi ca depozitul care să stocheze rezerva strategică să fie amplasat pe teritoriul Republicii Moldova sau pe cel al altui stat, respectiv al României”, a spus vicepremierul  moldovean; valeriu Lazăr.
El a precizat că alegerea depozitului din România pare mai avantajos. “Avem în vizor, între altele, posibilitatea de a utiliza capacitatea de stocare de la Mărgineni, judeţul Neamţ. Vrem să avem trei-patru opţiuni şi să vedem care este mai fezabilă. La prima vedere, este mai atractivă soluţia aceasta decât construirea unui depozit în Moldova.
A construi o capacitate de stocare de la zero este mai scump, de aceea încercăm să explorăm orice variant. Oricum, nu sunt construite depozite absolute noi, ci sunt utilizate spaţiile naturale, fostele sonde de unde s-au extras gazele, care sunt suficient ermetizate şi acolo se depozitează”, a explicat Lazăr.
În anii trecuţi şi ruşii de la Gazprom şi-au manifestat interesul pentru a colabora cu Romgaz pentru a construi depozitul de la Mărgineni.