Când vine vorba de a lua masa în oraș, niciodată nu vei da greș dacă mergi la un restaurant italienesc. Asta pentru că bucătăria italienească este una dintre cele mai iubite din lume.

Preparatele italienești sunt îndrăgite pentru ingredientele proaspete, de sezon și rețetele simple și variază, în funcție de regiune, oferind opțiuni extinse, de la paste la carne și până la fructe de mare.

Cu toate acestea este important să ai grijă ce feluri de mâncare alegi când mergi la un restaurant italienesc. Comandați cât mai conștient, pentru a vă asigura că vă bucurați mult mai mult de o masă bună, potrivit Chowhound.

Fettuccine Alfredo

Când te gândești la paste bogate, cu sos de smântână, care depășesc norma sosului roșu, ce îți vine în minte mai întâi? Probabil, fettuccine Alfredo, un fel de mâncare incredibil de ușor de făcut.

Dar, adesea, nu merită banii dacă le consumați la un restaurant italienesc, în comparație cu alte preparate italienești. Bucătarul Raffaele Dall’Erta, chef la restaurantul Hamptons, susține că Fettuccine Alfredo este „un preparat din paste pentru leneși” pentru că poate fi făcut cu ușurință acasă și poate avea un gust chiar mai bun decât la restaurant. Cel mai bine, sugerează el, încercați ravioli în sos de smântână pentru un preparat bogat și aromat, făcut cu sos alb.

Spaghete cu chiftele

Spaghetele cu chiftele sunt omniprezente în bucătăria italo-americană, ca și pizza, dar nu ar trebui să le comandați dacă mergeți la restaurant.

Spaghetele cu chiftele sunt o invenție sută la sută americană, așa că dacă ești în căutarea unui fel de mâncare autentic pe care l-ai găsi și în Italia, nu îl vei găsi aici.

Spaghetele cu chiftele au apărut pentru prima dată în SUA la sfârșitul secolului al XIX-lea, când un val de imigranți italieni din sudul Italiei și-au făcut drum spre America. Deoarece mâncarea era mai accesibilă în SUA, delicatese precum carnea au devenit elemente de bază, iar sosul cu paste, combinat cu chiftelele mari, au ajuns preferatele americanilor.

Deși nu toate restaurantele fac acest lucru, unele pot face chifteluțele din timp și apoi le reîncălzesc, așa că au un gust mai puțin proaspăt. Sosul de roșii este, de obicei, pregătit înainte și reîncălzit de mai multe ori pe parcursul nopții.

Pui cu parmezan

Puiul cu parmezan a evoluat, probabil, din parmigiana di melanzane, un fel de mâncare cu vinete prăjite, acoperite cu sos de roșii și brânză. Când carnea a devenit mai accesibilă, puiul a înlocuit vinetele.

Dar, oricât de delicios poate fi puiul cu brânză, stropit cu sos de roșii, este un alt element din meniu care nu merită banii. Lanțuri de restaurante populare, cum ar fi Olive Garden, oferă pui cu parmezan cu aproape 3.000 de miligrame de sodiu, adică mult mai mult decât doza zilnică recomandată de FDA de 2.300 de miligrame.

Pâine cu usturoi

Dacă pâinea cu usturoi este oferită gratuit la masă, nu e rău să o savurezi cu preparatele pe care le comanzi.

Dar niciodată să nu plătiți pentru pâinea cu usturoi! Adesea este un pas greșit, atât din punct de vedere financiar, cât și din punctul de vedere al aromei.

În primul rând, în Italia pâinea nu este servită cu usturoi, brânză sau unt, așa cum se face în Statele Unite. Pâinea cu usturoi este o invenție americană, inspirată din ingrediente italiene. Acestea fiind spuse, pâinea cu usturoi este o modalitate pentru unele restaurante de a folosi brânză, usturoi și alte ingrediente pentru a ascunde că pâinea nu mai este proaspătă.

Paste cu trufe in sos de smântână

Pastele cu trufe nu sunt întotdeauna ceea ce par. Acest lucru se datorează faptului că preparatele cu trufe, în special cele făcute cu sos de smântână, nu conțin de obicei trufe proaspete, adevărate. În schimb, restaurantele folosesc o varietate de înlocuitori mult mai accesibile.

Bucătarul Brandon Boudet, chef la Little Dom’s din Los Angeles, California, spune că există o mulțime de alte lucruri care ar putea ajunge în paste, în afară de trufele proaspete, albe sau negre. „Stai departe de ulei de trufe, bucăți, trufe uscate, sare de trufe, deoarece acestea au fost îmbunătățite cu substanțe chimice sau alte ingrediente care modifică aroma. Și care nu au gustul unei trufe adevărate, proaspete”, spune el. Sosul de smântână se combină cu acești înlocuitori și ascunde aromele artificiale.

Tiramisu

De ce nu ar trebui să-l comanzi? Pentru că depinde de reputația restaurantului. Potrivit bucătarului Gianluca, multe restaurante italo-americane vor înlocui unele ingrediente, care elimină aroma cremoasă și bogată a acestui desert.

„Acest desert popular este adesea făcut cu cremă de brânză și/sau smântână, ouă nepasteurizate, pișcoturi de șampanie și cafea obișnuită”, ceea ce notează Chef Gianluca, nu este corect.

„Adevăratul tiramisu italian este făcut cu mascarpone, cafea espresso și pan di Spagna, un pandișpan italian pufos.” Există multe alte deserturi italienești care merită încercate. Tiramisu este, de asemenea, ușor de făcut acasă, cu ingredientele potrivite.