O nouă modă culinară face furori în Europa unde restaurantul unui italian a început să gătească aer prăjit. Rețeta este și mai interesantă, mai ales că în spatele ei există o întreagă filozofie de viață.
Restaurantul din orașul italian Castelfranco Veneto le oferă clienților „aer prăjit”, relatează Xinhua.
Maestrul bucătar Nicola Dinato susține că „Aria fritta”, în italiană, este un preparat culinar inedit, care a fost conceput pentru a le aminti clienților cât de importantă este o plimbare prin natură și inhalarea de aer curat, potrivit agerpres.ro.
Citeşte şi Ajutor de stat de 9.000 de lei pe lună. Aproape un milion de români ar putea beneficia
Sursa citată notează că preparatul este realizat din tapioca prăjit în baie de ulei şi conţine o aromă specială în urma ”infuzării” cu ozon timp de zece minute. Deşi preţul afişat pentru o porţie de ”aer prăjit” este de 30 de dolari, preparatul le este oferit clienţilor gratuit, conform unuia dintre angajaţii localului.
Dinato a spus în presa italiană că acest aperitiv le este servit clienților pentru ca ei să nu uite că „trebuie mereu să își umple viața cu experiențe reale”.