Parlamentul European vrea să reducă cantitățile de carne consumate de oameni

Se caută noi soluții pentru reducerea consumului de carne. Parlamentul European (PE) vrea să reducă cantitățile de carne consumate de oameni.

Se pare că un consum prea mare de carne cauzează diverse probleme de sănătate, cum ar fi cancerul. În plus, industria cărnii cauzează emisii de gaze cu efect de seră, ce duc la schimbări climatice.

Marea Britanie vrea să reducă consumul de carne cu 30% până în 2032

În Marea Britanie, de exemplu, 72% din populație consumă carne. Guvernul de la Londra vrea să reducă consumul de carne cu 30% până în 2032. Universitatea Durham din Marea Britanie a ajuns la concluzia că imaginile grafice de pe pachetele de țigări, ce avertizează oamenii asupra riscurilor fumatului, ar putea fi folosite pe ambalajele cărnii pentru a reduce consumul ei.

Universitatea Durham a realizat un studiu psihologic, la care au participat 1.000. Au fost împărțiți în patru grupuri și li s-au arătat imagini cu paste cu carne, paste cu legume și paste vegane. Felurile de mâncare erau însoțite de o etichetă de avertizare privind sănătatea lor sau schimbările climatice.

Apoi, oamenii au trebuit să spună cât de credibile erau acele etichete. La final, s-a constatat că toate etichetele au fost eficiente.

„Atingerea nivelului zero net este o prioritate pentru națiune și pentru planetă. Întrucât s-a demonstrat deja că etichetele de avertizare au redus fumatul, precum și consumul de băuturi zaharoase și alcool, utilizarea unei etichete de avertizare pe produsele care conțin carne ne-ar putea ajuta să atingem acest obiectiv dacă ar fi introdusă ca politică națională”, a explicat Jack Hughes, care a realizat studiul în cadrul cercetărilor sale de la Departamentul de Psihologie al Universității Durham, relatează Euronews.

„Știm deja că a mânca multă carne, în special carne roșie și procesată, este dăunător pentru sănătate și că contribuie la decesele cauzate de poluare și de schimbările climatice. Adăugarea unor etichete de avertizare pe produsele din carne ar putea fi o modalitate de a reduce aceste riscuri pentru sănătate și mediu”, a adăugat autorul principal al cercetării respective, Milica Vasiljevic de la Departamentul de Psihologie al Universității Durham.

De ce nu trebuie să mâncați carne când sunteți bolnavi?

Nu consumați produse din carne dacă vă curge nasul! În sezonul infecțiilor respiratorii, este indicat să se fie limitată inflamația cronică pe care o producem singuri prin malnutriție. Acest lucru presupune mâncare de calitate proastă, în cantități mari. În plus, este de evitat să consumați vită, porc, miel și capră, dacă sunteți răciți.

Veronica Lazăr (medic imunolog) a oferit explicația pentru o astfel de măsură de precauție.

„Se recomandă să întrerupem tratamentul cu fier pe perioada infecției tocmai ca să nu-l facem disponibil și bacteriilor patogene. Recomandarea ar fi să nu se hrănească nici cu alimente bogate în carne”, a spus ea pentru PRO TV.

Potrivit spuselor sale, fierul din produsele alimentare este valoros nu doar pentru celulele roșii. Toate bacteriile, care produc eventuale infecții, se luptă la propriu cu organismul uman pentru fier.

Dacă nu vă e foame în timpul unei infecții, nu mâncați! Trebuie respectat ceea ce vă spune organismul vostru pentru a se putea auto-proteja.